Decizii CA al SRTv: achiziţionarea meciurilor de fotbal UCL şi a CM de Gimnastică şi participarea TVR la Eurovision 2013

TVR.RO | actualizat: Joi, 29 Noiembrie 2012

Consiliul de Administraţie al SRTv a decis, în şedinţa de astăzi, 28 noiembrie 2012, achiziţia meciurilor de fotbal din UEFA Champions League pentru perioada 2012-2015, în consens cu strategia TVR de a oferi românilor programe de calitate.

Champions League este un produsul premium al Uniunii Europene de Fotbal, cea mai prestigioasă competiţie la nivel de cluburi şi cel mai urmărit eveniment sportiv din lume, după meciurile echipelor naţionale.

În plus, în urma negocierilor, preţul pe care Televiziunea Română urmează să-l plătească pentru pachetul UEFA Champions League 2012-2015 este de 10 ori mai mic decât cel din contractul anterior.

Tot astăzi, membrii CA au hotărât achiziţionarea Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică, Ritmică, Aerobică, Acrobatică şi Trampolină ce vor avea loc în perioada 2013-2016, precum şi a Campionatelor Naţionale şi Internaţionale de Gimnastică ale României.

TVR continuă astfel, prin decizia de astăzi, tradiţia difuzării competiţiilor de gimnastică, unul dintre cele mai îndrăgite şi urmărite sporturi de către români, după fotbal.

De asemenea, în şedinţa de astăzi, CA a aprobat participarea Televiziunii Române la Eurovision 2013, ce se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în perioada 4-8 mai 2013.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienţă record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numărul celor care au urmărit atât finala, cât și semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU. 

Aceste hotărâri au fost adoptate în unanimitate de voturi a membrilor prezenţi