Dana Deac este noul director al TVR 1

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Dana Deac a fost desemnată câştigătoarea concursului pentru postul de director al Departamentului TVR 1, organizat de televiziunea publică joi, 11 ianuarie 2007. Comisia de concurs a fost alcătuită din Tudor Giurgiu (preşedinte-director general al Televiziunii Române), Horia Romanescu (directorul Direcţiei Programe), Iulian Pădurariu (directorul Direcţiei Marketing şi Vânzări), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editorială al preşedintelui-director general), Despina Neagoe (membru al Consiliului de Administraţie) şi George Pruteanu (membru al Consiliului de Administraţie). Cinci candidaţi s-au înscris la concursul pentru director la TVR 1.

„Îi urez bun venit Danei Deac în echipa TVR. Ea a demonstrat la interviu că a înţeles care este direcţia canalului TVR 1 şi se va implica în creşterea calităţii acestuia. Mă bucur că un profesionist de talia ei s-a înscris la acest concurs. Este un om foarte serios şi un nume de prestigiu în audiovizualul românesc”, a spus Tudor Giurgiu, preşedinte-director general al TVR. La rândul ei, Dana Deac a declarat: „În urmă cu mai mult timp, nu aş fi crezut că o să-mi doresc să revin în TVR. Schimbările în ceea ce priveşte programele televiziunii publice mi-au atras atenţia şi au făcut ca postul de director la TVR 1 să devină o provocare foarte interesantă pentru mine”.

Dana Deac are 45 de ani şi lucrează în mass-media din 1990. Este licenţiată în Filosofie la Universitatea Bucureşti şi a urmat numeroase cursuri de perfecţionare în domeniul jurnalismului în Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia. A fost, pe rând, şef de secţie la Programul 3 al radioului public, Radio în blue jeans, şef secţie „Veniţi cu noi pe programul doi”, Departamentul Social al TVR 2, redactor-şef la Tele 7 abc, iar din 1998 a fost producător executiv, producător, reporter şi moderator la Antena 1 şi Antena 3. De numele ei sunt legate producţii tv de succes, cum ar fi „Prezentul simplu”, „Cafeaua cu sare”, „Cutia neagră”, „60 de minute cu Dana Deac”, „Reporter Tele 7 abc”. A obţinut patru premii APTR şi un premiu CRP.

Postul de director al canalului TVR 1 a fost ocupat anterior de Irina Radu şi a rămas vacant în 16 octombrie 2006.

Concursul pentru postul de director al Direcţiei Programe, organizat în data de 22 decembrie 2006, a fost câştigat de Horia Romanescu. El a coordonat Direcţia Programe a TVR în perioada 1 februarie – 10 iulie 2006 şi a fost numit apoi director interimar al direcţiei în 10 iulie 2006.

Probele de concurs au fost: evaluare psihologică şi managerială, prezentarea unui proiect managerial şi interviu final cu membrii comisiei.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE