loader
Foto

Galerie foto

„Corleone – războiul Naşilor”, un documentar despre marii şefi ai Mafiei italiene

TVR 1 și TVR 1 HD difuzează documentarul „Corleone – războiul Naşilor” (CORLEONE, LA GUERRE DES PARRAINS, Fran ţa, 2015) miercuri, 13 noiembrie, de la ora 23.00. Şi actorul Al Pacino are legături cu oraşul din care provin marii şefi ai Mafiei.

 

„Ca să fii în Mafia, trebuie să fii 100% italian, iar pe linie de sânge trebuie să vii din familii din vechea Italie, din Sicilia, pentru a fi iniţiat în mafia”, este de părere Joe Ferrante, expert în armele mafiei.

Atât în realitate cât şi în ficţiuni, micul oraş sicilian Corleone, situat la 37 de mile de Palermo, şi-a câştigat notorietatea de-a lungul anilor ca fiind fortăreaţa Mafiei. Naşii cei mai puternici şi mai sângeroşi din istoria Cosa Nostra erau toţi originari din orăşelul aflat la sud de Palermo: Corleone.

(w882)

Documentarul Corleone – războiul Naşilor (CORLEONE, LA GUERRE DES PARRAINS, Franţa, 2015) ne pune pe urmele unor naşi celebri - Luciano Leggio, Toto Riina şi Bernardo Provenzano, care şi-au impus domnia în organizaţia criminală timp de 30 de ani cu preţul unor băi de sânge şi al unor carnagii fără precedent. Vedem documentarul realizat de Gadh Charbit şi Anne Véron miercuri, 13 noiembrie, de la ora 23.00, la TVR 1 şi TVR 1 HD.

(w882)

Mulţi dintre noi am aflat sau am auzit despre oraşul Corleone datorită cărţii lui Mario Puzo – The Godfather sau datorită clasicului film al lui Francis Ford Coppola – trilogia Godfather.

Dar poate cel mai cunoscut cetăţean al acestuia este personajul Vito Corleone, portretizat de Marlon Brando în ceea ce mulţi consideră capoodopera The Godfather şi de Robert de Niro ca tânăr personaj, în Godfather II.

(w500)

Ceea ce însă majoritatea nu ştie este că Al Pacino, care l-a interpretat pe Michael Corleone, cel mai tânăr dintre fiii lui Don Vito Corleone, în clasicul film al lui Coppola, are o legătură în viaţa reală cu oraşul Corleone, ceea ce îl face un adevărat sicilian.

(w882)

La fel ca şi tatăl lui Michael Corleone, Vito Corleone în film, bunicii din partea maternă ai celebrului actor, John Gerardi şi soţia lui Kate, au ajuns la New York dintr-un mic oraş al Siciliei, numit Corleone. Bunicii lui Al Pacino habar nu aveau că locul în care s-au născut ei avea să devină locul de filmare şi va fi imortalizat în romanul lui Mario Puzo. Dar spre deosebire de personajul Vito Corleone, care a devenit capul celei mai puternice familii din Mafia newyorlkeză după ce a emigrat din Italia, bunicul lui Al Pacino, John Gerardi, a întâmpinat nişte dificultăţi la sosirea în New York, adesea luptându-se pentru o viaţă bună.

(w882)

Tatăl actorului Al Pacino, Salvatore Pacino, este de asemenea din Sicila, mai exact din San Fratello, Provincia Messina, ceea ce este încă o dovadă a rădăcinilor siciliene ale actorului. Legendarul actor chiar a rostit odată: „În America, majoritatea celor care sunt italieni sunt italieni pe jumătate. Cu excepţia mea. Eu sunt italian. Cel mai mult sicilian, dar am şi o parte napoletană în mine. Astfel obţii de fapt o doză completă de italian din mine”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...