loader
Foto

Conferințele ONB: Prelegerea lui Radu Paraschivescu, „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română astăzi”, în 27 noiembrie, la TVR Cultural

TVR Cultural a difuzat, în direct, în 27 noiembrie, prelegerea scriitorului Radu Paraschivescu despre limba română, susținută în cadrul „Conferințelor Operei Naționale București” (ONB). Tema prelegerii, care a început la 18.30, este „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română astăzi”.

 

Cât de alarmați ar trebui să fim? Asistăm cumva la o deteriorare fără precedent a cuvintelor sau schimbarea neîncetată a limbii nu e un motiv de panică? Este engleza o amenințare la adresa limbii române? Cât de mult ar trebui să ne temem de cacofonii?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care Radu Paraschivescu, scriitor, traducător și publicist, a răspuns, în 27 noiembrie, la conferința „Scena Gândirii”, organizată de Opera Națională București.

După prelegerea „Comoară sau povară? Gânduri despre limba română astăzi”, telespectatorii au urmărit dialogul lui Radu Paraschivescu cu filosoful Daniel Nica, moderatorul și coordonatorul programului de conferințe al Operei.

Prelegerea și dialogul au fost însoțite de scurte momente muzicale, interpretate de soprana Andreea Bucur și baritonul Vicențiu Țăranu, acompaniați la pian de către Ioana Maxim.

Producător TVR: Claudia Robu

***

CITEȘTE ȘI: CONFERINȚELE OPEREI NAȚIONALE BUCUREȘTI: PRELEGEREA MAESTRULUI IOAN HOLENDER, ÎN DIRECT LA TVR CULTURAL, ÎN 17 OCTOMBRIE | VIDEO

CONFERINȚELE ONB, CU ANA BLANDIANA: „POATE POEZIA SALVA LUMEA?” | VIDEO

NICOLAE MANOLESCU, LA CONFERINȚELE OPEREI: „LA CE MAI E BUNĂ LITERATURA?” | VIDEO

PRELEGEREA FILOSOFULUI MIRCEA DUMITRU, SUSȚINUTĂ ÎN CADRUL CONFERINȚELOR OPEREI NAȚIONALE, LA TVR CULTURAL

CONFERINȚA LUI H.R. PATAPIEVICI, „EMINESCU ȘI PARADISUL”, DIFUZATĂ LA TVR CULTURAL | VIDEO

CONFERINȚA „DE LA TEATRU LA OPERĂ”, ÎN 18 APRILIE, ÎN DIRECT, LA TVR CULTURAL | VIDEO

„POT ROBOȚII SĂ FACĂ TEATRU?”: O PRELEGERE DE ALEXANDRU DABIJA, PE SCENA OPEREI, LA TVR CULTURAL | VIDEO

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".