Conducerea SRTv a stabilit primele acţiuni din calendarul Programului de redresare economică

TVR.RO | actualizat: Luni, 03 Septembrie 2012

Conducerea executivă a SRTv a stabilit astăzi, 3 septembrie, primele acţiuni din calendarul de punere în aplicare a Programului de redresare economică a SRTV. Acesta a fost aprobat de Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române în data de 28 august 2012 şi a stat la baza memorandumului adoptat în şedinţa Guvernului din data de 1 septembrie.

Astfel, în data de 5 septembrie, conducerea SRTv va solicita deschiderea dialogului cu partenerii sociali. Consultările vor viza diminuarea consecinţelor concedierilor colective şi stabilirea echitabilă a criteriilor de selecţie a personalului necesar funcţionării SRTv în noua structură organizatorică.

De asemenea, începând din 5 septembrie, conducerea executivă a Televiziunii Române va definitiva componenţa comisiilor de selecţie, care vor include specialişti din interiorul şi din afara TVR şi reprezentanţii sindicatelor, în vederea ocupării posturilor din noua organigramă.

SRTv îşi propune finalizarea acestui proces de evaluare şi analiză până la jumătatea lunii octombrie.

Toate informaţiile necesare participării salariaţilor la procesul de selecţie vor fi puse la dispoziţia acestora, după finalizarea consultărilor cu partenerii sociali.

Claudiu Săftoiu, Preşedintele-Director General şi CA al SRTv asigură salariaţii că, pe parcursul procesului de restructurare, va fi respectată cu stricteţe legislaţia în vigoare şi vor fi puse pe primul plan calităţile profesionale ale angajaţilor.

În spiritul transparenţei decizionale, acţiunile privind implementarea programului de restructurare vor fi comunicate neîntârziat şi cu maximă deschidere.