Clubul Român de Presă, în sprijinul TVR

TVR.RO | actualizat: Vineri, 04 Martie 2016

Clubul Român de Presă (CRP), întrunit joi, 3 martie 2016, în Adunarea Generală, a solicitat factorilor responsabili, printr-o rezoluţie, soluţionarea problemelor financiare ale Societăţii Române de Televiziune.

CRP consideră că principala problemă cu care se confruntă acum serviciul public de televiziune este de natură financiară şi că soluţiile pentru redresarea situaţiei dificile trebuie să fie în primul rând de natură economică. Proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv, aflat în dezbatere în regim de urgenţă, nu cuprinde nicio prevedere de natură economico-financiară care să producă rezultatul declarat: redresarea economică a TVR, susţin membrii CRP într-un comunicat de presă.

CRP reafirmă că într-o societate democratică este nevoie de servicii publice de media funcţionale, cu atât mai mult într-un an electoral.

În ce priveşte modificarea Legii nr. 41/1994, CRP susţine că orice demers în această direcţie trebuie să fie rezultatul consultării cu toţi actorii implicaţi, analizat în context mediatic intern si internaţional.

Potrivit comunicatului CRP, Clubul Român de Presă va acţiona în următoarea perioadă în direcţia încurajării respectării normelor deontologice în mass media, considerând că îmbunătăţirea calităţii presei româneşti este în continuare o prioritate.

Tot în cadrul Adunării Generale a fost ales noul președinte al Clubului Român de Presă - Cătălin Băleanu,  Legal and Business Affairs Director al Kanal D. Până acum, președintele CRP a fost Indira Crasnea, redactor-șef al Mediafax.

Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune a fost realeasă vicepreşedinte al CRP.

Carla Tompea, director de Programe în TVR, a fost aleasă membru al board-ului asociaţiei.

La întrunire s-a discutat şi despre intenţia relansării Premiilor CRP, în scopul încurajării jurnalismului de calitate, creativ şi de substanţă. De asemenea, au fost aprobate mai multe modificări ale Statutului Clubului, în direcţia simplificării şi eficientizării activităţii asociaţiei.

Despre CRP

Clubul Român de Presă, înfiinţat în 1998, este o asociaţie profesională a jurnaliştilor şi companiilor din mass media.

Societatea Română de Televiziune este membru fondator al Asociaţiei „Clubul Român de Presă”, conform Anexei 1 a Statutului Asociaţiei.

SRTv aplică Codul Deontologic al Ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă (aprilie 2004).