loader
Foto

Galerie foto

Cine va fi al optulea semifinalist la „Vedeta populară”

Iuliana Tudor v-a invitat să urmăriți ediţia a 8-a a emisiunii „ Vedeta populară”, duminică, de la 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ce e mai important: talentul, munca sau norocul? Este televiziunea esenţială pentru formarea unei vedete?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care membrii juriului Vedeta populară vor răspunde tocmai pentru a-i ajuta pe concurenţii ediţiei să aducă în scenă tot ce au mai bun: voci puternice, interpretări memorabile, prezenţă de spirit, show de calitate.

Un cioban care lucrează la fabrica de viori din Reghin; un tânăr de 23 de ani, pe jumătate oltean, dar care iubeşte muzica din Banat; o tânără din Vrancea, masterand la Sinteză muzicală; o altă tânără de 23 de ani, din Ţara Moţilor, care a cântat pentru prima dată în faţa unui public mare pe o pârtie; un ialomiţean de 21 ani, susţinut de bunica lui să vină la Vedeta populară şi un concurent care reprezintă cu mândrie Gorjul, dar este jumătate maghiar – jumătate muntean, vin să se întreacă la a opta ediţie Vedeta populară. Iuliana Tudor ne dă întâlnire, ca în fiecare duminică, la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w882)

Dintre cei şase, toţi pasionaţi de muzica populară, un singur concurent se va califica în semifinală şi va putea lupta în continuare pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100.000 de lei.

(w882)

Interpreţii consacraţi Maria Butilă, Andreea Voica, Maria Murgoci, Ionuţ Fulea, Tiţa Ştefan şi Ion Drăgan, invitaţi speciali la Vedeta populară, îi vor susţine pe concurenţi pentru a-şi pune în valoare vocea, carisma şi siguranţa cu care evoluează pe scenă. După ce vor trece prin cele trei probe, juriul - format din Grigore Leşe, Elise Stan, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Mircea Dinescu - va delibera, iar duminică, 10 decembrie, vom afla la numele celui de-al optulea semifinalist Vedeta populară. Iuliana Tudor, gazda celui mai mare concurs de talente din folclorul românesc, ne aşteaptă duminică la TVR 1, începând cu ora 21.00.

(w882)

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară. Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, concurenţii interpretează o melodie la alegere din folcorul românesc şi cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei şase concurenţi ai fiecărei ediţii trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorţi. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

(w500)

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

foto: Doru Ochea

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 26 aprilie, la TVR Cultural

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens” sunt scenarista Oana Răsuceanu și regizorii Stere Gulea, Marian ...