Cifrele Campaniei Mari Români

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg

Bucuresti, 6 iulie 2006

Cifrele Campaniei Mari Români

Pentru a vă arăta tot ce s-a întâmplat până acum în cadrul campaniei Mari români, au fost folosite 50 de camere de filmare. Cinci moderatori – Cătălin Ştefănescu, Irina Păcurariu, Gianina Corondan, Radu Naum şi Florin Iaru - împreună cu echipele de filmare au colindat ţara pentru a afla părerile românilor despre programul iniţiat de TVR şi au moderat dezbateri în diferite locuri din Bucureşti şi din ţară pe tema campaniei.

La dezbaterile de la Cluj, Iaşi sau Teatrul Pod, Institutul Cultural Român, Amsterdam Caffe andTerace din Bucureşti şi la spectacolul de lansare a programului Mari Români au participat peste 40 de invitaţi. Dintre aceştia, 15 au fost prezenţi la show-ul de debut (dintre ei, amintim: Oana Pellea, Cornel Nistorescu, Răzvan Ionescu, Alexandru Darie, Octavian Bellu, Cătălin Tolontan, Mircea Toma, Horea Mihai Bădău, Dan C. Mihăilescu, Vintilă Mihăilescu, Jonathan Sheelle), iar 31 au participat la dezbaterile Despre Mari Români (de la actori, regizori, avocaţi, artişti, jurnalişti până la interpreţi, analişti etc.)

Peste 105 articole de presă au fost scrise pornind de la campania Mari Români, iniţiată de TVR. Toate aceste articole pot fi citite pe http://www.mariromani.ro/presa.php.

Nu mai puţin de 560 de ore de montaj au fost realizate în 6 săptămâni, pentru a pregăti cele 705 minute de emisie efectivă, aproximativ 12 ore de program Mari Români, transmise de TVR 1 între 27 mai şi 1 iulie.

Pe site-ul www.mariromani.ro, traficul înregistrat a cumulat până joi, 6 iulie, 230 GB şi 11.434.804 de accesări. Au fost 100.580 de vizitatori unici pe site-ul campaniei, ziua din săptămână cu cel mai mare trafic înregistrat fiind sâmbăta, urmată de duminică.

În 8 iulie, Cătălin Ştefănescu, Irina Păcurariu, Gianina Corondan, Radu Naum şi Florin Iaru vor anunţa top 100 cei mari români, top realizat în urma nominalizărilor trimise de telespectatorii din întreaga ţară. De asemenea, îi vom cunoaşte pe marii români din top 10, însă într-o ordine aleatorie.

Pe lângă situaţia finală a nominalizărilor exprimate în perioada 27 mai – 1 iulie (perioada de nominalizare), realizatorii emisiei Mari Români – Top 100 au mai pregătit telespectatorilor câteva surprize: intervenţii în direct ale celor care au avut opinii interesante şi le-au postat pe www.mariromani.ro. În emisiunea din 8 iulie, garantăm 100% păreri pro sau contra topului de la Andrei Blaier, Bogdan Chireac, Nicolae Manolescu, Marina Constantinescu, Mihaela Rădulescu, Alexandru Dabija, Gabriela Szabo, Cristi Puiu, Florian Pittiş, Daniel Buzdugan şi Mihai Morar.

Campania Mari Români continuă şi în timpul verii. Începând cu 9 iulie, se deschid căile de votare, telespectatorii putând să-l aleagă pe cel mai mare român dintre personalităţile aflate în top 10, anunţat în emisiunea din 8 iulie. Pe 21 octombrie se va desemna cel mai mare român al tuturor timpurilor.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE