loader
Foto

Galerie foto

Cele mai importante evenimente de la Bookfest, doar la TVR 2

La fel ca-n ceilalţi ani, cel mai important târg de carte din ţară a fost prezentat la Televiziunea Română printr-o serie de transmisiuni speciale ale echipei TVR 2. Din 1 iunie, de la ora 20:40.

 

Ediția din 3 iunie este disponibilă online pe TVR+.

Cinci zile pline, peste 200 de edituri, mai bine de 300 de evenimente şi zecii de mii de titluri. Cam acestea ar fi, pe scurt, cifrele celei de-a XI-a ediţii a Salonului internaţional de Carte Bookfest. În acest an, invitatul de onoare este Israel, iar la inaugurarea oficială a ediţiei 2016 vor fi prezenţi, printre alţii: Excelența Sa Tamar Samash, ambasadoarea statului Israel; Sergiu Nistor,  consilierul prezidențial pentru Cultură; Corina Șuteu, ministrul Culturii; Adrian Curaj, ministrul Educației; Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român și Igor Șarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alături de Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Ediția din 2 iunie este disponibilă online pe TVR+.

„Am primit cu bucurie şi onoare invitaţia Asociaţiei Editorilor din România de a continua parteneriatul iniţiat în anii anteriori şi de a fi alături de unul dintre cele mai importante evenimente culturale de talie internaţională care au loc în România. Astfel în această săptămână, TVR 2 îi va conecta pe telespectatori cu cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de carte Bookfest, deschis în perioada 01-05 iunie, la Romexpo”, spune Diana Pascal, producătoarea TVR a ediţiilor speciale, transmise de TVR 2.

La fel ca şi anul trecut, în acest an vom realiza trei transmisiuni în direct, dintr-un mini-studio, special amenajat în cadrul târgului de la Romexpo; gazdă va fi scriitorul Tudor Călin Zarojanu, iar transmisiunile vor fi difuzate miercuri de la 20:40, joi, de la 19:00 şi vineri, de la 17:00.

Ediția din 1 iunie este disponibilă online pe TVR+.

Peste 30 de invitaţi vor păşi în studioul amenajat, de la editori, scriitori, organizatori şi oaspeţi speciali. Câteva nume: Mircea Cărtarescu, Nora Iuga, Silvia Colfescu, Dan C Mihăilescu, Adrian Cioroianu, Matei Vişniec, Radu Boroianu, Irene Arsene, Ana Blandiana, Radu Paraschivescu şi, nu în ultimul rând, scriitoarea din Israel Zeruya Shalev.

Alături de Tudor Călin Zarojanu, vor avea intervenţii în direct jurnaliştii TVR Miruna Moraru şi Marius Constantinescu. Subiectele de discuţie vor viza atât cele mai recente volume lansate de edituri în cadrul târgului, cât şi alte teme precum: interesul publicului pentru lectură, interesul pentru cartea  tiparită, tendinţele pieţei de carte, culisele industriei cărţii, etc.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 26 aprilie, la TVR Cultural

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens” sunt scenarista Oana Răsuceanu și regizorii Stere Gulea, Marian ...

Drama „Anii noștri de glorie”, despre patru prieteni despărțiți de destin, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...