loader
Foto

Cea mai veche competiție sportivă din lume, America's Cup la yachting, la TVR 2

La jumătatea lunii martie, se desfășoară la Auckland, în Noua Zeelandă, o nouă ediție a Cupei Americii la yachting, una dintre cele mai vechi, tradiționale și selective competiții sportive internaționale (prima ediție - 1851).

 

Întrecerile s-au văzut la TVR 2, începând de joi, 11 martie, orele 04.30 și 07.30, apoi, de la aceleași ore, sâmbătă, 13 martie. Duminică, 14 martie, s-a transmis o singură cursă de la ora 04:30. Luni, 15 martie, la aceleași ore, întrecerile continuă.

Echipajul campion al ediției precedente (Defender), care își apără titlul, primește provocarea unui alt echipaj (Challenger), și cele două luptă pentru ”bătrânul” trofeu, Auld Mug, într-o serie de curse pe apă, de data aceasta în monocarene AC75, care pot atinge viteze amețitoare de până la (și chiar peste) 50 de noduri (1 nod = 1 milă nautică, sau milă marină = circa 1,8 km).

Ajunsă la ediția cu numărul 36, dintr-o istorie de 170 de ani, Cupa Americii la yachting este disputată acum de echipajul neo-zeelandez campion en-titre, Emirates Team New Zealand, reprezentând clubul Royal New Zealand Yacht Squadron, în ambarcațiunea Te Rehutai, și challengerul de la clubul italian Circolo Della Vela Sicilia, echipajul Luna Rossa Prada Pirelli.

(w882)

Chiar dacă vorbim despre un sport mai puțin cunoscut și practicat la noi, Televiziunea Română vă oferă ocazia de a asista la un adevărat spectacol, cu urmăriri și depășiri palpitante între două ambarcațiuni care literalmente zboară pe apă, cu viteze de peste 70 sau chiar 80 de kilometri pe oră.

Programul cuprinde câte două curse pe zi, cel puțin până luni 15 martie. Toate întrecerile până la victoria finală (pentru care regulamentul prevede câștigarea a șapte curse) se văd la TVR 2, începând de joi, 11 martie, ora 04.30 și 07.30, apoi, de la aceleași ore, sâmbătă 13 și luni 15 martie. Duminică, 14 martie, se va transmite o singură cursă de la ora 04:30. Dacă niciun echipaj nu câștigă până atunci șapte curse, atunci competiția va continua, și va putea fi urmărită, tot la TVR 2, și marți 16, apoi, dacă va fi necesar, și miercuri 17, sau chiar joi 18 martie, la aceleași ore, 04.30 și la 07.30.

Foto credit: www.americascup.com, ugolini.co.th

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...