loader
Foto

CE Handbal feminin: România – Ungaria, 29 la 31, Cristina Neagu accidentată

România a jucat, miercuri seara, meciul cu Ungaria, în grupa principală a Campionatului European de Handbal feminin Franţa 2018, pierzând disputa cu 29 la 31. Calificarea în semifinală e, acum, la mâna Olandei.

 

“Tricolorele” ar fi avut nevoie de cel puţin un final de meci cu egalitate pentru a nu depinde de rezultate. În minutul 52 echipa a pierdut-o pe Cristina Neagu, liderul naționalei, care s-a accidentat grav la genunchi.

Singura șansă de calificare pe care o mai are naționala este ca Olanda să învingă sau să facă egal cu Germania. Atunci, România se va califica în semifinale de pe locul doi (la egalitate de puncte cu Norvegia și Ungaria, dar cu avantajul golaverajului). Meciul se dispută miercuri seara.

"Să uităm cât de repede putem. Nu ştim ce s-a întâmplat cu Cristina, se pare că i-a fugit genunchiul, poate e ruptură de ligamente, trebuie să aşteptăm să facă RMN şi să vedem ce e cu ea. Se pare că avem o problemă psihică, nu ştiu de ce nu putem să gestionăm meciurile decisive. Nu am avut apărare, ăsta e rezultatul final. Dacă luăm prima săptămână de la Europene, merităm calificarea, dacă o luăm pe a doua, nu! Vom vedea" - Eliza Buceschi, la TVR.

Înaintea acestui meci, româncele au învins Spania cu 27-25, într-un meci care ne-a ținut cu sufletul la gură. Handbalistele au avut un început modest, dar s-au repliat și au întors soarta partidei. Crina Pintea a fost declarată jucătoarea meciului. Confruntarea cu ibericele a fost în direct la TVR1 şi TVR HD.

Peste 700.000 de români au urmărit aseară, la TVR 1, partida de handbal Spania-România, în intervalul 18.50-20.30 (rating 4% şi cotă de piaţă 8.1%, nivel naţional). În minutul cel mai vizionat, 20.26, spre finalul meciului, nu mai puţin de 1.248.000 de telespectatori vizionau cu emoţie la TVR 1 batălia fetelor noastre pentru victorie.

(w882)

Şi pe publicul de la la oraşe şi cel comercial, TVR 1 a înregistrat audienţe de top, transmisiunea de la Campionatul European de Handbal feminin aducând postului public poziţia a treia între cele mai urmările programe pe intervalul menţionat.

Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate cea de-a XIII-a ediţie a Campionatului European de Handbal feminin. TVR 1 şi TVR HD difuzează 37 de meciuri de la competiţia europeană de handbal, în perioada 29 noiembrie -16 decembrie 2018.

Transmisiunile directe ale partidelor sunt precedate şi urmate de dezbateri în direct, la „Studio CE Handbal feminin”, moderat de Cristian Mîndru.

credit foto: Anze Malovrh / kolektiff

(w882)

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...