Casa de Producție TVR v-a invitat să urmăriți comedia ”Piatra din casă”

TVR.RO | actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020
Vineri, 26 iunie, de la ora 20:00,  TVR 3 a transmis „Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri și B.P. Haşdeu, adaptată și regizată de Constantin Dicu.
Casa de productie
Casa de productie

(w640) Casa de pr

 

„Piatra din casă”, o comedie după Vasile Alecsandri și B.P. Haşdeu, adaptată și regizată de Constantin Dicu. Muzica originală îi aparține lui Alexandru Adolf Flechtenmacher (autorul primei operete româneşti)

În anul 2017, la aniversarea a 60 de ani de Teatru Național de Televiziune, Casa de Producție TVR a reușit un eveniment aşa cum se întâmpla la începuturile Teatrului TV: transmisiunea unui spectacol de teatru „în direct”. Montarea „Piatra din casă” a avut premiera în stagiunea Teatru în TVR și a fost transmisă simultan pe TVR1 și online, din grădina TVR.

Distribuția (în ordine alfabetică): Sever Bârzan (Comisul Nicu, fiul căminarul Grigori Pâlciu), Corina Danilă (Marghioliţa, fiica Cucoanei Zamfira), András Demeter (Her Franţ Birman, Doctor), Tudor Furdui (Jorj), Bogdan Ghiţulescu (Petcu, tatăl Marghioliţei), Mihai Melinescu (vărul Marghioliţei), Cătălin Mireuţă (Numa Consule), Carmen Movileanu (Cucoana Zamfira, mama Marghioliţei), Claudia Nicolau (Trandafira), Mihai Răzuş (căminarul Grigori Pâlciu), Gabriela Valentir (Ioana, servitoare).

Orchestrație și instrumentiști: Marius Meragiu, Geanina Meragiu, Adina Cocârgeanu

Redactori: Cristina Anton, Ana Preda, Nicoleta Brătescu, Gabriela Valentir

Organizator producție: Marius Flonta / Director de imagine: Cristi Stoian / Regizor de montaj: Silvia Coman / Regizor muzical: Liviu Elekes / Editor de imagine: Constantin Marciuc / Procesare sunet: Cornel Ciuleanu / Scenografie decor și costume: Raluca Chelaru / Producător: Diana Dumitru

 

(w640) Casa de pr

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

 

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Detalii despre piesele de teatru găsiți pe pagina TVR3, pe cea a Casei de Producție TVR și pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR.