Casa de Producţie TVR îl sărbătoreşte pe regizorul Dan Necşulea

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 15 Februarie 2017
75 de ani de viaţă şi 50 de ani dedicaţi filmului de Televiziune. Casa de Producţie TVR a difuzat în 12 februarie la TVR 2, de la ora 14:10, serialul „Ochii care nu se văd”, making of-ul „Tandreţea lăcustelor”, de la ora 15:35, şi de la ora 22:10, filmul propriu-zis.
Ochii care nu se vad

Duminică, 12 februarie, la TVR 2:

Serialul Ochii care nu se văd”, episodul 1, de la ora 14:10.

Scenariu: Constantin Banu

În distribuţie: Ilinca Tomoroveanu, Mariana Buruiană, Raluca Penu, Dana Mladin, Mihai Voicu, Eugenia Bosânceanu, Virgil Andriescu, Mircea Albulescu, Ana Ciontea, Răzvan Vasilescu, Adrian Păduraru, Rodica Popescu-Bitănescu, Dodi Caian Rusu, Catrinel Paraschivescu, Dorina Done, Violeta Verbiuc, Monica Modreanu și gimnasta Melania Rus

Producător: Lucia Hossu Longin

Director producţie: Gabriela Scârneci

Comentariul muzical: Lucian Ionescu

Costume: Dana Lazanu

Muzica: Cornel Fugaru

Decoruri: Vasile Rotaru

Imagine: Edwiga Adelman, Victor Prunaru, Constantin Chelba

Regia Dan Necşulea

***

„Tandreţea lăcustelor” - de la ora 15:35 - making of-ul şi de la ora 22:10, filmul propriu-zis.

Makig of-ul conţine filmări cine-verite, opinii despre film împărtăşite de actorii Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Emilia Dobrin, Dorina Lazăr, Mitică Popescu, Şerban Ionescu şi din echipa de creatori Dan Necşulea - regizor, Petru Mărgineanu - compozitor, Melania Oproiu - monteur.

Mircea Albulescu: Această colaborare cu Televiziunea Română este lucrul cel mai firesc şi cel mai dorit de mine. În sensul că tropăi prin televiziune de la începuturile ei şi o consider într-un fel a doua viaţă a vieţii mele. Pentru Televiziunea Română cel mai important este să producă filme.  În cazul de faţă, cu această distribuţie, cu acest regizor şi cu acest operator nu pot spune decât: vă invit la premieră să vedeţi acest film.”

Dorina Lazăr: „Joc un rol frumos, ofertant. E un scenariu bun, o copie la xerox după vremurile pe care le trăim.”

Şerban Ionescu: Titlul filmului e o capcană. E o poveste dulce-acrişoară, un fel de chestiune chinezească... Lucrez cu artişti mari. Sunt prieteni extraordinari (...) E un început de an bun pentru Televiziunea Română.”

Victor Rebengiuc: Felicit Televiziunea pentru scenariul pe care l-a descoperit şi pe care Dan Necşulea l-a pus în pagină. Evident, că sunt bucuros că în acest scenariu am un rol bun, care-mi place, care mă interesează şi care sper să iasă bine. Reînnod o colaborare cu Dan Necşulea, colaborare căreia îi datorez două roluri, cele mai frumoase din cariera de televiziune: Stâlpii Societăţii, de H.Ibsen, şi Jocul Ielelor, de Camil Petrescu, spectacole care au fost puse înainte de 1989. La vremea respectivă au însemnat ceva important pentru Televiziunea Română. Filmul este o poveste dură şi dureroasă. Este vorba de o luptă între generaţii, e vorba de „ticăloşii” vechi şi „ticăloşii” noi. Dezvăluie nişte subsoluri ale societăţii care ne-au măcinat existenţele.”

Realizatori: Alexandru Munteanu şi Valentin Ilie

Scenariul: Eugen Pretorian

În distribuţie: Victor Rebengiuc, Dorina Lazăr, Mircea Albulescu, Costel Constantin, Mitică Popescu, Șerban Ionescu, Valentin Teodosiu, Traian Stănescu, Sanda Toma, Lamia Beligan, Marius Bodochi, Dana Dembinski, Alfred Demetriu, Emilia Dobrin, Camelia Maxim, Bogdan Mușatescu

Redactor: Alexandra Orban

Muzica: Petru Mărgineanu

Decoruri: Mircea Ribinschi

Costume: Dana Lazanu

Regia: Dan Necşulea

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István