Casa de Producție prezintă seara capodoperelor dramaturgiei universale

TVR.RO | actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020
Sâmbătă, 13 iunie, la TVR 3, de la ora 20.05, ați putut urmări „Livada de vișini”, de A.P. Cehov, iar de la ora 22.30 „Portret In Memoriam Harag György”.
Livada cu visini - teatru tv
  • Suntem în continuare, în fiecare zi, pe TVR 3!
  • Teatrul Național de Televiziune: 7 zile din 7!

(w640) Casa de pr

Sâmbătă, 13 iunie – capodopere ale dramaturgiei universale

Ora 14.00 – reluare „Căsuța cu povești” – „Fetița cu chibrituri” - prima parte

Ora 14.05 – reluare „Pescărușul”, de A.P. Cehov / Un spectacol laborator al regizoarei Antoaneta Cojocaru / Regia TV: Cornel Mihalache / Teatrul L.S. Bulandra în colaborare cu TVR

Ora 20.00 – „Căsuța cu povești” – „Fetița cu chibrituri” - partea a doua

Ora 20.05 – „Livada de vișini”, de A.P. Cehov, în regia lui Harag György / Spectacol din 1985, preluat de TVR de la Teatrul Național din Târgu Mureș / Regia tv: Silviu Jicman

Traducere de Moni Ghelerter și R. Teculescu / Scenografia: Romulus Feneș

În distribuţie: Silvia Ghelan, Luminiţa Borta, Marinela Popescu, Mihai Gingulescu, Ion Fiscuteanu, Cornel Popescu, Vasile Vasiliu, Livia Doljean, Dan Ciobanu, Monica Ristea, Aurel Ştefănescu, Cornel Răileanu.

Regia de montaj: Emilia Andreescu / Operator şef: Ovidiu Drugă

(w500) Livada cu

Harag György a pus în scenă acest spectacol, la Târgu-Mureș, în ultimele sale luni de viață. De fapt, nici nu a apucat să vadă premiera și spectaculosul decor construit de Romulus Feneș, un imens tunel de pânză albă întărită, un tunel luminos în timp.

Regizorul Gábor Tompa îl consideră pe Harag drept maestrul și prietenul său. În urmă cu 35 de ani soția lui Harag l-a sunat pentru a-l ruga să vină la Târgu-Mureș și să finalizeze urcarea pe scenă a „Livezii”, căci Harag era prea bolnav ca să o mai poată face. Spectacolul era gata, decorul nu era gata. Din cauza prelungirii execuției decorului, care era un tunel al timpului extraordinar, decorul lui Romulus Feneș pe care Harag nu îl văzuse niciodată. Mașiniștii și scenograful au lucrat frenetic, au cusut decorul imens direct pe scenă, încercând să dea premiera înainte ca boala să îl răpună pe regizor.

(w500) Livada cu

Ora 22.30 – „Portret In Memoriam Harag György” / Realizator: Daniela Ciolan

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Producător coordonator: DEMETER András István

(w640) Casa de pr

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Detalii despre piesele de teatru găsiți pe pagina TVR3, pe cea a Casei de Producție TVR și pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR.