CA al TVR va face toate demersurile pentru rezolvarea situaţiei sediului TVR Iaşi

| actualizat:
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mineriada 1990.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a decis că va face toate demersurile posibile pentru rezolvarea situaţiei sediului în care îşi desfăşoară activitatea TVR Iaşi. Membrii CA ai TVR s-au întrunit miercuri, 16 mai, special pentru a discuta situaţia sediului TVR Iaşi. Ei au decis înfiinţarea unui grup de lucru pentru găsirea unor soluţii legate de situaţia TVR Iaşi. De asemenea, televiziunea publică va cere sprijin Guvernului în găsirea unei clădiri în care TVR Iaşi să îşi poată desfăşura activitatea. Însă dacă TVR Iaşi nu va mai putea funcţiona în condiţii optime, CA va permite întreruperea emisiei acestui studio teritorial. „TVR este de bună credinţă în ceea ce priveşte respectarea deciziilor legale privind retrocedarea clădirii, însă plecarea noastră de acolo echivalează cu întreruperea emisiei", au spus membrii CA.
Sediul din str. Lascăr Catargi în care îşi desfăşoară activitatea TVR Iaşi a fost restituit Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România (SNFOR) - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în urma unei decizii din august 2005 a Comisiei pentru retrocedarea bunurilor religioase. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a intrat în posesia clădirii după ce, la sfârşitul lunii aprilie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de retrocedare înaintată de SNFOR. Conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a deciziei de retrocedare, trebuie făcută trecerea imobilului din domeniul public al statului în cel privat, lucru care nu s-a întâmplat. Până atunci, TVR nu poate efectua predarea imobilului. În urma contestaţiei depuse de TVR, Curtea de Apel a suspendat, în data de 16 mai 2007, punerea în aplicare a executării silite până în 25 mai.
TVR Iaşi, unul dintre cele mai vechi studiouri teritoriale ale televiziunii publice, a fost înfiinţat în 1992. De aici au pornit numeroşi profesionişti de televiziune, printre care Andreea Marin, Irina Păcurariu, Marian Voicu. Producţiile TVR Iaşi au fost premiate în cei 15 ani de existenţă la nivel naţional şi internaţional.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE