CA al TVR a aprobat Memorandumul încheiat cu Euronews

TVR.RO | Joi, 29 Noiembrie 2012

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat în şedinţa de azi Memorandumul încheiat între Euronews şi Societatea Română de Televiziune, având drept scop final emisia postului TVR News. De asemenea, Preşedintele-Director General al TVR, Claudiu Săftoiu, a fost mandatat de membrii CA să înceapă negocierile pentru a stabili un plan eşalonat de difuzare a programelor Euronews în limba română.

Televiziunea Română a încheiat un parteneriat cu Euronews - una dintre cele mai importante televiziuni de ştiri din Europa -, în urma căruia, pe 15 noiembrie, a lansat canalul de ştiri TVR News. CNA a aprobat, pe 13 noiembrie, solicitarea TVR de schimbare a denumirii serviciului de programe din TVR INFO în TVR News.

Prin acest nou canal, TVR vine în întâmpinarea nevoii publicului de informaţie relevantă, din actualitatea europeană. Cu o grafică proprie, TVR News difuzează conţinut jurnalistic produs preponderent de Euronews şi emisiuni informative realizate de Direcţia Ştiri a TVR.

„Televiziunea Română îşi continuă misiunea de a oferi publicului informaţie relevantă, promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi externe”, a declarat Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR. „Prin promovarea principiilor şi a valorilor jurnalistice ale Euronews, ne dorim ca telespectatorii români să fie conectaţi la actualitatea şi realităţile europene, necesare oricărui cetăţean al Uniunii Europene”, a adăugat PDG al TVR.

Grila TVR News conţine jurnale de ştiri şi emisiuni magazin preluate de la Euronews şi difuzate pe parcursul întregii zile, dar şi un program propriu de ştiri, difuzat în intervalul 16.00-16.10, pe format Euronews, fără prezentator. Jurnalele Euronews sunt transmise în engleză, iar rubricile şi emisiunile magazin sunt subtitrate în limba română. De asemenea, TVR News preia principalele programe informative ale TVR 1 - Telejurnalele de la orele 07.00, 08.00 şi 20.00 -, iar după încheierea campaniei electorale, va difuza şi emisiunea Prim-plan, simultan cu principalul canal al televiziunii publice. La TVR News, telespectatorii pot urmări, de la ora 19.00, simultan cu TVR 1, emisiunea Ora de business.

Programele TVR News sunt realizate exclusiv cu resursele tehnice şi umane existente, prin reorganizarea fluxului de lucru.