Beatrice Comănescu este noul director al TVR Internaţional

| Luni, 26 Februarie 2007
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Beatrice Comănescu a fost desemnată câştigătoarea concursului pentru postul de director al canalului TVR Internaţional, organizat de Televiziunea Română în data de 21 februarie 2007. Postul a fost scos la concurs după ce directorul TVRi, Monica Zvirjinschi, a ieşit la pensie, în iunie 2006. Comisia de concurs a fost alcătuită din Tudor Giurgiu (preşedinte-director general al TVR), Horia Romanescu (director de programe), Dana Deac (director TVR 1), Gordon Lovitt (consilier pe strategie editorială al preşedintelui-director general), Zsolt Galfalvi (membru al Consiliului de Administraţie) şi Ioana Avădani (director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent).

Beatrice Comănescu a fost director al canalului TVR Cultural între 2001 şi 2004, după care a devenit director general adjunct la Realitatea TV, până în 2005. Din 2005 până în prezent a fost consilier media la Ministerul Sănătăţii Publice şi lector universitar la catedra Jurnalism TV. Înainte de a intra în televiziune, Beatrice Comănescu a fost director şi director adjunct la Centrul Naţional de Cultură Mogoşoaia şi, anterior, redactor şi redactor-şef la Studioul Cinematografic Sahia. A scris peste 50 de scenarii pentru filme documentare, artistice şi utilitare, produse de Studioul Sahia. De asemenea, are activitate publicistică de specialitate în presă. Este doctorand la Universitatea naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti şi a absolvit Institutul de Artă Dramatică şi Film, secţiunea Artă şi metodologia spectacolului de teatru, film şi tv. A urmat mai multe cursuri în domeniile marketing şi management.

Printre responsabilităţile directorului TVR Internaţional se numără: elaborarea strategiei şi a grilei de programe a postului, repartizarea resurselor financiare, artistice, tehnice şi umane pentru producerea programelor.

Condiţiile de înscriere la concurs au fost: studii superioare, experienţă managerială în domeniul mass-media de minimum trei ani sau experienţă de minimum trei ani în TVR, cunoştinţe de management general, producţie tv, legislaţia română şi internaţională în domeniul audiovizualului, cunoaşterea a două limbi străine de circulaţie internaţională. Din 28 iunie 2006 şi până la preluarea funcţiei de către Beatrice Comănescu, coordonatorul activităţii postului TVR Internaţional este producătorul delegat Dana Armaşu.

Postul TVR Internaţional a fost lansat în anul 1995 şi este dedicat românilor care trăiesc în străinătate. Este singurul post românesc difuzat în clar şi gratuit pe cinci continente şi 23 de fuse orare, cu o grilă de programe construită pe trei tronsoane de prime time, pentru fiecare dintre zonele America, Europa, Australia. Din anul 2002, TVRi emite 24 de ore din 24. În prezent, el poate fi recepţionat în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă. De asemenea, emisia live a TVRi şi înregistrări ale programelor postului pot fi urmărite din orice parte a lumii pe site-ul www.tvr.ro. Postul organizează, în fiecare an, Gala Premiilor TVR Internaţional, ajunsă la cea de-a cincea ediţie în 2006, care răsplăteşte personalităţi din ţară şi din străinătate care au contribuit la promovarea României în lume. Pe plan internaţional, TVRi a fost premiat la Hot Bird TV Awards 2006, la categoria „Inovaţie a produsului, inovaţie tehnologică, dinamism pe piaţă”.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE