Audiențe de milioane pentru TVR la meciurile din sferturi ale CM de Fotbal

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 14 Decembrie 2022
TVR 1 a fost cel mai urmărit post Tv în timpul partidelor din sferturi de la Campionatul Mondial de Fotbal – Qatar 2022!
cm qatar logoi

•       Peste 2.500.000 de telespectatori au urmărit meciurile în 10 decembrie pe TVR 1
•       Spectacolul fotbalistic continuă la TVR, în direct şi în exclusivitate, pe 13 şi 14 decembrie cu etapa semifinalelor.

Maratonul sportului rege pe care TVR îl aduce în casele românilor de la Campionatul Mondial de Fotbal – Qatar 2022 continuă cu partide din ce în ce mai spectaculoase, pe măsură ce ne apropiem de actul final. 

Cele două meciuri care au încheiat etapa sferturilor (Maroc-Portugalia şi Anglia-Franţa), sâmbătă, 10 decembrie, au adus TVR 1 pe primul loc, detaşat, în topul audienţelor, pe toate categoriile de public.

Marocul a oferit una dintre marile surprize ale Mondialului, eliminând Portugalia în sferturile competiției. Cele două selecționate au disputat unul dintre cele mai interesante meciuri de la debutul evenimentului sportiv, Marocul reconfirmând parcursul fără greșeală la acest turneu final.

Meciul a fost urmărit, în intervalul 17.00 - 18.56, de aproape 1.200.000 de telespectatori (Rtg. 6,6%; Shr. de 19,2%), la nivel Naţional. Pe segmentul Urban, TVR 1 înregistat un Rtg. 6,9%; Shr. de 21,3%). În minutul de aur (18.54), TVR 1 era vizionat de aproape 2 milioane de români, cu un Rtg. de 10,6 şi Share de 26,5.

Seara a fost rezervată partidei Anglia-Franța, un meci fabulos care a a ținut microbiștii în suspans până la ultima fază. Rivalitatea istorică dintre cele două selecționate a oferit o nouă partidă de excepție, peste 1.450.000 de telespectatori alegând spectacolul oferit de echipele The three lions și Les Bleus (Rtg. 8,2%; Shr. de 20,1%, la nivel Naţional).

Şi în mediul urban, TVR 1 a fost lider de audienţă, 828.000 de persoane, reprezentând o audienţă de 8,7% şi o cotă de piaţă de 21,4% urmărind  partida Anglia-Franţa.

Aproape 2 milioane de români au fost cu ochii pe TVR 1, la ora 22.57, în minutul de aur la nivel Naţional (Rtg de 11%  şi un Shr 32%).

Cea mai mare competiţie fotbalistică din lume continuă la TVR cu etapa semifinalelor. Pe 13 şi 14 decembrie, de la ora 21.00, TVR 1 transmite în direct şi în exclusivitate meciurile Argentina- Croaţia, respectiv Franţa –Maroc.

Meciurile vor putea fi urmărite, în reluare,  şi la TVR INFO, de la ora 23.15. 

Partidele de fotbal pot fi vizionate în direct şi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe ecranele amplasate în apropierea scenei din cadrul Târgului de Crăciun.

Informaţii în timp real, dar şi programul actualizat al evenimentului se regăsesc pe site-ul sport.tvr.ro.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv