Arhiva de aur TVR vă propune „Doctor fără voie”, de Molière

TVR.RO | actualizat: Marţi, 20 August 2019
Duminică, 18 august, la ora 15.30, vă așteptăm pe TVR 1 la un spectacol din Arhiva de aur TVR: „Doctor fără voie”, de Molière.
Tamara

La mulți ani, Tamara Buciuceanu Botez! (n. 10 august 1929, Tighina)

Luni, 12 august, pe TVR 1 ați urmărit la ora 22.10 un spectacol din Arhiva de aur TVR: „Doctor fără voie”, de Molière. Îl puteți revedea: duminică, 18 august, la ora 15.30.

Anul trecut, în decembrie, Tamara Buciuceanu a fost omagiată în cadrul „Galei Teatrului Metropolis 12”, eveniment prin care teatrul a sărbătorit 12 ani de existenţă.

„Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (...) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez când a urcat pe scena Teatrului Metropolis. Ea a povestit că a dus „cuvântul românesc şi teatrul românesc peste cinci continente”. „Mi-am făcut ucenicia despre ale teatrului la Teatrul Naţional din Iaşi. Am avut şi în Iaşi, şi la Bucureşti, profesori extraordinari care m-au iubit şi m-au învăţat lucruri foarte frumoase. Pentru mine, viaţa a fost cultură, cinste şi demnitate”

Doctor fără voie – un spectacol din anul 1975

Traducere: Sică Alexandrescu și Mircea Ștefănescu

Adaptarea tv: Cornel Popa și Valentin Plătăreanu

În distribuție: Amza Pellea, Ion Lucian, Ileana Stana Ionescu, Tamara Buciuceanu- Botez, Valentin Plătăreanu, Ștefan Tapalagă, Marian Hudac, Matei Alexandru, Mihai Fotino, Anca Pandrea, Mihai Mălaimare.
Redactor: Ioana Prodan 
Coregrafia: Thury Ștefan 
Regia montaj: Marga Niță 
Ilustrația muzicală: Lucian Ionescu 
Scenografia: Elena Fortu

Regia artistică: Cornel Popa

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră