Amintiri din copilărie spuse de vedetele TVR

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 06 Iunie 2018
În preajma zilei de 1 iunie, redevenim copii, indiferent de vârstă. Aşa că, vedetele TVR au acceptat provocarea de a dezvălui „Amintiri din copilărie”.
Teodora Antonescu
Invitatie Joaca de-a copilaria
Teodora Antonescu
Invitatie Joaca de-a copilaria

Zâmbitori sau serioşi, experţi în sport, meteo, IT, politică sau umor, prezenatorii TVR au fost şi ei cândva copii. Unii mai năzdrăvani, alţii mai cuminţi, cu toţii însă vorbescu cu mare plăcere de copilăria lor.

În copilărie, Tudor Furdui a pus pe jar artiştii Operei bucureştene

(oar_w460) Tudor Furd

Pentru pasionaţii competiţiilor sportive, Tudor Furdui reprezintă iamaginea ştirilor sportive  TVR 1, dar şi moderator al unor emisiuni transmise de televiziunea publică. Fiu al unor artişti cunoscuţi, actorul Dumitru Furdui, iar mama sa, balerină a Operei bucureştene, Tudor Furdui a avut ocazia să ia contact cu lumea artistică încă de mic. Îşi aduce aminte şi acum cu nostalgie de copilăria petrecută pe holurile sau în culisele teatrelor, la Operă şi chiar în studiourile TVR. Copil fiind, Tudor Furdui spune că a făcut multe boacăne, iar acum poveştile sale pline de haz îl distrează pe fiul său, Alec, în vârstă de 12 ani.

„Mi-e ruşine şi acum de o boacănă făcută când eram mic. Vizionam spectacolul de balet „Coppelia”, la Operă. Aveam loc chiar în loja de deasupra orchestrei şi, pentru că era o operă comică, am râs la un moment atât de tare încât guma de mestecat mi-a căzut din gură direct în trombonul celui care cânta la acel instrument. A ieşit un scandal monstru”, povesteşte Tudor Furdui.

Năzbâtiile copilăriei nu se opresc aici, „iar la o serbare pentru copii de Crăciun la Teatrul Mic unde lucra tata, l-am întrebat pe scenă pe Moş Crăciun, în momentul în care mi-a dat cadoul, dacă nu fusese mai devreme la restaurantul Berlin, acolo unde tata şi colegii lui luau masa de prânz. Vă daţi seama cum m-a privit toată lumea”, a adăugat Tudor Furdui.

De 1 iunie, actriţa Nuami Dinescu se delecta cu „vată pe băţ”

(oar_w460)

Îndrăgita actriță Nuami Dinescu este o explozie de energie, iar noi i-am aflat secretul. Coprezentatoarea emisiunii „Se zice că...”, de la TVR 2, ne-a mărturisit că se simte şi acum ca un copil, dar şi că, de-a lungul anilor, nu a ratat nicio sărbătoare de 1 Iunie. Privind la poza sa din clasele primare, cu greu o recunosti acum pe volubila Nuami Dinescu. Iată şi cateva dintre activitatile preferate din copilăria sa.

(oar_w460) Nuami Dine

„Au trecut multe zile de 1 Iunie peste mine, dar tot ca un copil mă simt. Îmi amintesc că ne plăcea mult să ne adunăm toţi copiii şi să ne jucăm „ca nebunii” ţurca... Câte geamuri am spart eu... Ne ducea tata la bâlci, la „comediile” în care nu m-am dat niciodată, că aveam rău de înălţime şi mă împăca tot el, cu „vată pe băţ”, din care mâncam ca şi cum eram într-o poveste. Uneori, la şcoală se organiza o serbare de Ziua Copilului, şi întotdeauna aveam ceva de cântat, de recitat… Îmi tremurau genunchii, dar aşa îmi vindecam timiditatea”, a spus actriţa Nuami Dinescu.

Iulia Iancu era pasiontă de parfumuri, indiferent de recipient sau destinaţie

(oar_w460) Iulia Ianc

(oar_w460) Iulia Ianc

Prezentatoarea a rubricii Meteo, Iulia Iancu mărturiseşte că, încă de mică, era pasionată de parfurmuri şi farduri. Mai ales dacă erau cele ale mamei sale. Aşa se face că, într-o zi, Iulia a ajuns să se dea cu toată sticla de parfum Chanel. „Miroseam ca o drogherie. Mama s-a supărat aşa de tare că din acel moment şi-a pus toate fardurile, cremele şi parfumurile într-un dulap sub cheie. Aveam intredicţie la ele”. Deci, musai trebuia să găsească o altă soluţie pentru a se parfuma. Şi a găsit! „Am ajuns să mă dau cu spray-ul de gândaci din baie care mirosea a lăcrămioare. Nu pot să descriu reacţia mamei când a ajuns acasă şi eu miroseam toată a parfum şi nu înţelegea de unde, pentru că erau toate încuiate. M-a întrebat de unde am avut parfum şi i-am arătat tubul gol. S-a albit la faţă. :)”

(oar_w460) Iulia Ianc

 

Ce făcea Dorina Florea în clasa II-a?

(oar_w460) Dorina Flo

Dorina Florea, prezentatoarea principalului Telejurnal de weekend de la TVR 1, spune că a fost un copil tare năzdrăvan până în jurul vârstei de 11 ani. „Îmi aduc aminte că eram, parcă, în primul trimestru al clasei a doua când am dat de gustul...chiulului. E drept, lipseam doar de la orele de educaţie fizică, dar lipseam!” După vreo două-trei săptămâni în care a tot absentat, mama sa a fost chemată la şcoală de către învăţătoare. „Mare le-a fost surprinderea amândurora să afle că, de fapt, aveam o înţelegere cu profesoara surorii mele, care mă primea la orele de engleză, limbă pentru care făcusem o adevarată pasiune. Doamna respectivă nu ştia, desigur, că o implicasem în acest joc din care am ieşit, totuşi, cu onoarea nepătată”, mai spune Dorina.

(oar_w460) Dorina Flo

Teodora Antonescu, o Albă ca Zăpada în lacrimi

(w640) Teodora An

(oar_w460) Teodora An

Rolul Albei ca Zăpada i-a lăsat amintiri de neuitat Teodorei Antonescu. Prezentatoarea Jurnalul de la ora 13.00 de la TVR 2 îşi aminteşte de parcă a fost ieri ultima zi de grădinţă, când la serbare interpreta rolul Albei ca Zăpada. „Eram îmbrăcată într-o rochie albă, superbă! Am intrat în clasă, toată lumea era cu ochii pe mine, toţi făceau poze... Am apucat să spun două cuvinte, după care am izbucnit în plâns... M-au copleşit privirile atâtor oameni!” Noroc cu bunicul ei care a reuşit să o liniştească, iar ea a reluat toată sceneta fără nicio altă problemă!

(oar_w460) Teodora An

O altă amintire dragă Teordorei, amuzantă de data asta, este legată tot de bunicul său. „Eram în parc şi îmi plăcea foarte mult să mă dau într-un trenuleţ. După ce bunicul meu a plătit o cursa, mi-am dorit să mă mai dau o dată. Când mi-a spus că nu mai are bani, nu m-am dat bătută şi cu ochi mari şi întrebători i-am zis: «nici dulari (dolari) nu ai?»” :)

(oar_w460) Teodora An

 

Alina Stancu şi bomboabele cubaneze

(oar_w460) Alina Stan

(oar_w460) Alina Stan

Moderatoare emisiunii „Aici, acum”, de la TVR 1, Alina Stancu ne dezvăluie că pe la doi ani şi jumătate avea o voce de bariton şi aliura unui băieţel, ceea ce îi ducea în eroare pe cei care nu o cunoşteau. „Mă plimbam cu mama într-unul din parcurile copilăriei mele din Vatra Dornei, când se-apropie de noi o doamnă, se minunează ce băiat frumos sunt, şi-mi întinde o pungă cu bomboane. Plictisită să tot răspund: «sunt fetiţă, nu vezi că am cercei?!», intind mâna, iau o cubaneză şi plec mai departe. Mama, ruşinată, îmi atrage atenţia: «vai mamico, dar ce-i spui doamnei?» Mă uit în ochii femeii şi răspund politicos: «Dă şi lu' mama una!»” :)

(oar_w460) Alina Stan

Surpriza din ou i-a dat Măriucăi Mihăilescu ideea ce vrea să se facă atunci când va fi mare

(oar_w460) Măriuca M

Prezentatoare emisiunii „Zon@”, de la TVR 1, Măriuca Mihăilescu a avut parte de o copilărie cu şoşoni şi ieşit afară cu cheia de gât. La şcoală, a fost comandant de grupă, iar în timpul liber, o mare consumatoare de brifcor şi amandine. „Momentul în care am ştiut exact ce vreau să devin când o sa mă fac mare, a fost ziua în care am primit cadou un ou cu surprize ce conţinea o cameră video în miniatură”, îşi aminteşte Măriuca.

(oar_w460) Mariuca Mi

Ce cadou îi făcea Stela Popa tatălui ei în fiecare an

(oar_w460) Stela Popa

Stela Popa, prezentatoarea Jurnalului de la TVR 2, se visa jurnalistă încă din copilărie imitând ştiristele de la televiziunea publică din Moldova. „Ştiam de mică, de când „prezentam” ştiri în oglindă, că voi fi unde sunt astăzi. Adică la locul meu. Acolo unde mă simt cel mai bine şi unde fac totul cu cea mai mare pasiune. În jurnalism. Le-am spus de multe ori, la lansările mele de carte, mamelor – să fie atente şi să nu ignore preferinţele, dar şi orice sămânţă de talent pe care o văd încolţind la copiii lor.” Printre amintirile haizlii ale Stelei este una care are legătură cu tatăl ei. „La ziua de naştere a tatei, scoteam din dulap câte un costum de-al său, care îmi părea mie mai frumos şi mai nou, şi… i-l făceam cadou. Tata, la fel de serios, îmi mulţumea, iar eu eram în culmea fericirii că i-a placut „cadoul” meu”, îşi aminteşte, chicotind Stela.

(oar_w460) Stela Popa

Cea mai mare trăsnaie pe care i-a făcut-o mamei sale, a fost să o „ajute” să decoreze uşile proaspăt vopsite. „După ce mama a vopsit uşile în alb, eu am tras „discret” câteva dungi cu pensula înmuiată în vopsea albastră”. :)

(oar_w460) Invitatie

În final, Dorina Florea le urează tuturor picilor „să se poată bucura de minunea numită copilărie. Să poarte lumea asta magică în suflete și în gând! Dorina, adultul de azi, îi mulțumește copilului frumos de ieri pentru copilăria de poveste, pentru amintirile ce veșnic vor dăinui în sufletul și în mintea mea. Și le mai mulțumesc și scumpilor mei părinți pentru sora și cei doi frați și pentru...viața minunată trăită până acum ca într-o frumoasă poveste!"