A treia ediţie a stagiunii „Teatru în TVR”, la final

TVR.RO | actualizat: Luni, 16 Septembrie 2019
S-au jucat ultimele 5 reprezentaţii ale stagiunii „Teatru în TVR”. Ce spectacole am văzut în săptămâna 9 - 15 septembrie – mai jos, în articol. Ne-am  întâlnit în aer liber, la Grădina Molière!

Miercuri, 11 septembrie, ora 20.30:

Rotary Entertainment

„Cum se face” – regia și scenariul Octavian Strunilă

(w500)

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă - este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

Reprezentațiile cu acest titlu vor avea distribuții diferite. Iată pe cine puteți vedea miercuri, 11 septembrie: Octavian Strunilă, Andreea Mateiu, Paul Ipate, Anca Sigartău, Alexandru Conovaru.

BILETE ONLINE AICI

Joi, 12 septembrie şi vineri, 13 septembrie, la ora 20.30

Teatrul de Comedie

„Masa puterilor noastre”, de Petre Barbu, regia: Silvia Roman

(w640)

Din distribuție fac parte: András Demeter, Liliana Pană, Flavia Hojda, Costel Dobrescu, Olga Bela, Răzvan Rotaru și Andreea Alexandrescu.

Proiectul s-a numărat printre câștigătorii concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie, promovează şi susţine tinerii regizori.

„(…) Cu vreo patru ani în urmă, am descoperit cu uluire și bucurie că sunt în stare să rezolv exercițiile cu „ridicarea la putere a unui număr natural” din manualul de matematică de clasa a V-a. Așa am scris piesa „Masa puterilor noastre”: cu gândul să răspund la aceste întrebări. Nu știu dacă am reușit să răspund convingător. Dar sunt convins că învățătura dobândită în școală m-a ajutat să ajung ceea ce sunt acum: un om,” afirmă scriitorul Petre Barbu, cel care semnează piesa.

„Un spectacol caleidoscop. Un macaz al perspectivelor pragmatice. Un travaliu al cunoașterii și al domesticirii celor mai adânci și intime frici, vulnerabilități, dorințe, visuri. Un spectacol cu și despre familie, pierdere, resemnare și nu în ultimul rând, despre dragoste. Despre noi. (…)”, spune  Silvia Roman.

BILETE ONLINE AICI

Sâmbătă, 14 septembrie şi duminică, 15 septembrie, la ora 20.30

Teatrul Nottara

„Paiațele” - Efectul dăunător al tutunismului și alcoolismului asupra organismului”

(w640)

Spectacolul „Paiațele” este o fantezie de Niculae Urs, după proza scurtă a lui A.P. Cehov și nu numai. Montarea este o comedie în familie sau, altfel spus, o căsnicie „cu cântec(e)”. La baza scenariului, stau două lucrări ale lui A.P. Cehov: sceneta-monolog Despre efectul dăunător al tutunului și schița (nuvela) Ea și El.

Din distribuție fac parte Victoria Cociaș și Niculae Urs, iar Olimpia Urs este invitată specială.

BILETE ONLINE AICI

 

***

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, având în plină desfăşurare o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se joacă 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 15 septembrie.

Toate spectacolele se desfăşoară în aer liber, iar accesul spectatorilor se face din strada Amiral Constantin Bălescu, la adresa Molière 2-4.

Biletele pot fi cumpărate de la teatrele partenere. La Grădina Molière, biletele pot fi achiziţionate cu o oră înainte de începerea spectacolului. Detalii despre program și bilete AICI.

***

Pentru Casa de Producție TVR această stagiune este o bucurie și un prilej de a spera că Televiziunea Româna va fi - și la anul - teatrul dumneavoastră de vară, în aer liber, în perioada vacanțelor.

Într-o lună și jumătate, din 26 iulie până în 15 septembrie, s-au jucat 8 titluri, am avut 7 teatre/companii partenere, au fost 31 de reprezentații, am avut sute de spectatori, a existat un echilibru perfect între dramaturgia clasică – Cehov și Caragiale și cea contemporană – Mazilu, Petre Barbu, Olga Delia Mateescu, Octavian Strunilă.

Și, pe lângă bucuria de a petrece minunate seri de vară alături de oameni care iubesc teatrul, considerăm că mai există două mari motive de satisfacție: 8 spectacole noi în arhiva TVR – prin preluarea reprezentațiilor din cadrul stagiunii și inaugurarea unui nou spațiu de joc: Grădina Molière, locul de unde a început istoria Televiziunii Române. Sperăm ca acest loc să devină un reper pe harta spațiilor în care teatrul este „acasă”.

Mulțumim partenerilor, mulțumim publicului, vă mulțumim dumneavoastră pentru sprijinul acordat în promovarea acestui proiect!