loader
Foto

"A doua Românie" a scriitorului, traducătorului şi editorului Paul Doru Mugur

Invitatul Corinei Dobre la emisiunea „A doua Românie” a fost Paul Doru Mugur, scriitor, traducător și editor, dar şi medic oncolog la New York. Ediţia s-a transmis la TVRi joi, 4 mai, ora 21.00.

 

În fiecare seară de joi, de la ora 21.00, membri activi ai comunităților românești din diaspora, precum și personalități din lumea artei, literaturii, sportului sau afacerilor împărtășesc telespectatorilor TVR Internaţional detalii despre evenimentele pe care le organizează, despre performanțele lor internaționale, legătura cu România, dar și despre întâlnirile de suflet cu conaționalii din diferite colțuri ale lumii.

(w882)

Joi, 4 mai, ora 21.00, invitatul Corinei Dobre la TVRi a fost Paul Doru Mugur, scriitor, traducător și editor. S-a născut în România, la Constanţa, a absolvit studii de medicină la Bucureşti, Paris şi New York, unde profesează, în prezent, ca medic oncolog. Nu se consideră însă un medic scriitor şi nici vice versa. Tratează cu maximă seriozitate ambele vocaţii şi crede că legătura dintre literatură şi medicină este faptul că ambele pot fi considerate forme de artă.

În calitate de scriitor, Paul Doru Mugur a debutat cu volumul „Scutul lui Perseu”, în 1999. În 2006, a lansat volumul de poezii „Ceva uşor”. În urma publicării volumului de nuvele „Psihonautica”, în 2009, a fost inclus într-un volum dedicat talentelor creative româneşti, realizat de Institutul Cultural Român.

Volumul Psihonautica a fost considerat o noutate absolută în literatura română, datorită stilului, dar şi temelor abordate în povestiri, precum cea care rescrie în cheie cyberpunk „Luceafarul“ lui Eminescu.

În afară de creațiile personale, a publicat şi patru antologii de poezie, convins fiind că „România are densitatea cea mai mare de poeți talentați din lume”. În prezent lucrează la un nou volum, o antologie de poezie romaneasca recentă, tradusă în limba engleză.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Lucian Maxim:

Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio este invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic Dejun ...

Despre interdisciplinaritate, teatru & film la

TVR Cultural îi invită pe telespectatori vineri, 10 mai, de la ora 22.00, la o nouă ediţie a emisiunii "CineSens", alături de invitaţii Bogdana ...

Ambasadori culturali ai României în lume

Ambasadori culturali ai României în lume

publicat: Joi, 09 Mai 2024

Ediția ”A doua Românie” de joi, 9 mai, vă prilejuiește întâlnirea cu pianistul Cristian Niculescu, directorul Institutului Cultural Român de la ...