16 premii pentru TVR, la cea de-a XXIII-a Gală APTR

TVR.RO | actualizat: Marţi, 19 Noiembrie 2013
Ediţia de anul acesta a Galei Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România a fost difuzată pe TVR 1 şi TVR + în data de 18 noiembrie. TVR Internaţional transmite, de asemenea, Gala APTR în data de 23 noiembrie, de la ora 18.00.
APTR Marele Premiu
APTR 8
APTR 7
APTR 6
APTR 5
APTR 4
APTR 3
APTR Marele Premiu
APTR 8
APTR 7
APTR 6
APTR 5
APTR 4
APTR 3

Emisiunea este disponibilă pe TVR+

Marele Premiu a fost acordat canalului TVR 2 pentru concertul-spectacol Maeştrii: „Despre muzică şi alte nimicuri”.

Echipa ştirilor TVR a obţinut Premiul pentru Reportaj de Jurnal (reportajul realizat de Cristian Răuţu – „Cetatea pierdută”) şi Premiul pentru Interviu, acordat Mirelei Nagâţ pentru interviul cu laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, Mario Vargas Llosa.

Vasile Arhire, de la TVR Iaşi, a obţinut Premiul pentru interviu pentru „Ghici cine vine la cină?”.

Monica Ghiurco şi-a adjudecat Premiul pentru Serial Documentar, acordat pentru „Moştenirea clandestină”.

Jurnalul Cultural, produs de Ioana Mureşan, a fost recompensat cu Premiul APTR de Excelenţă. Ultima ediţie a Jurnalului Cultural a fost difuzată pe 15 septembrie 2012.

Premiul „Permanenţe Spirituale”, pentru film de televiziune, a fost obţinut de emisiunea „Rezistenţa prin cultură”, realizată de Cristian Amza pentru TVR 2.

Premiul pentru Documentar Social Politic a fost obţinut de emisiunea „Dosar România”, pentru ediţia „Secuii noştri”, realizată de Gabriel Geamănu.

Echipa emisiunii „Confesiuni” a fost recompensată la secţiunea „Emisiune Portret” pentru ediţia în care a fost invitat coregraful Gigi Căciuleanu.

Emisiunea „În curtea bunicilor”, realizată de Claudia Nicolau şi Luiza Fulea, a obţinut premiul APTR la secţiunea „Emisiune Magazin pentru copii”.

Premiul „Pro Basarabia şi Bucovina” i-a fost decernat lui Filaret Acatrinei pentru seria documentară „Memorialul Deportaţilor”.

Premiul pentru Film de autor i-a fost oferit lui Dan Curean, de la TVR Cluj, pentru filmul „Cai sălbatici”.

Marilena Rotaru a primit Premiul pentru Documentar Istoric pentru emisiunea „Mihai I Regele Românilor”.

Premiul Opera Prima a fost acordat Anei Preda pentru emisiunea „Identităţi”.

Premiul pentru Talk-Show Cultural i-a fost acordat Ioanei Drăgan, pentru „Anul Caragiale”.

Gazda emisiunii „O dată-n viaţă”, Iuliana Tudor, a obţinut Premiul pentru Prezentatori Vedetă.

„Televiziunea Română este premiată în mod constant la Gala APTR. Ne bucură faptul că programele noastre de calitate sunt recunoscute în rândul profesioniştilor. În acelaşi timp, însă, aceste premii ne obligă să menţinem pe viitor standarde de perfomanţă ridicate” a declarat Claudiu Săftoiu, Preşedinte Director General al TVR.

Gala APTR, cunoscut eveniment al audiovizualului românesc, a avut loc luni seara şi a adus în concurs 20 de televiziuni, 10 case de producţie, 210 programe.

Ediţia de anul acesta va fi difuzată pe TVR 1 şi TVR + în data de 18 noiembrie, începând cu ora 22.10. TVR Internaţional va transmite, de asemenea, Gala APTR în data de 23 noiembrie, de la ora 18.00.