„TEATRU ÎN TVR”- stagiunea a patra, săptămâna a opta | VIDEO

TVR.RO | actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020
Iată spectacolele programate în intervalul 10 – 13 septembrie, de la ora 20.30.
Teatru in TVR

Joi, 10 septembrie, Teatrul Bulandra aduce în grădina TVR spectacolul „Treapta a noua” , de Tom Ziegler, în regia Ancăi Maria Colțeanu. Din distribuție căruia fac parte actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ştefănescu și Adela Bengescu, şi ne aduc o poveste emoţionantă despre acceptare şi disperare, despre regăsire şi despre iubire.

„O iubesc pe Joanna McNeil! E o femeie fragilă, emoțională, foarte sinceră şi definitiv dependentă de... Iubire! Din prea multă iubire s-a pierdut şi a greşit, poate, dar tot iubirea e cea care a ridicat-o din nou şi i-a dat putere să lupte!Veniți la TEATRU ÎN TVR să o cunoaşteți pe Joanna şi mica ei familie, să râdeți şi să vă emoționați alături de ea! Patru eroine - patru ipostaze ale iubirii. Patru eroine care descoperă în ele forța să meargă mai departe, cu speranță. „Treapta a noua” e o cronică de familie, scrisă cu tandrețe, autoironie şi mult umor. O comedie... vorba lui Cehov!”- ne declară actriţa Manuela Ciucur.

(w640) program

Vineri, 11 septembrie, la TVR vine Teatrul „Nottara cu spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc şi Ada Navrot în rolurile principale, spectacolul în regia lui Constantin Fugașin este o comedie cu mult farmec după romanul La Lilieci, de Marin Sorescu. „Vă invităm la o comedie, o piesă de teatru cu personaje naive sau șirete, istețe sau tâmpe, grosolane sau tandre, frumoase sau grotești, degajând un haz sănătos pe fondul unei candori fără egal. Fiind unul mai deștept decât altul, fiecare râde de celălalt și de toți. Glumesc și pe seama propriei persoane, dar preferă prietenii, dușmanii, vecinii, orășenii, mă rog, pe oricine le trece pe drum și prin cap. Și cum spectatorii sunt la doi pași, ei profită și de această ocazie. Dar nu garantăm că, tocmai atunci când spectatorii or să se amuze mai tare, n-or să se trezească în colțul ochiului cu o lacrimă, amintindu-și de părinții, bunicii sau străbunicii lor, în timp ce țăranii-eroi au încremenit definitiv într-o poză pentru eternitate.” – Constantin Fugașin.

Despre olteni, cu dragoste este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de părinți, bunici, de copilarie.

Sâmbătă, 12 septembrie, spectatorii sunt invitaţi la o nouă comedie: spectacolul „Sarmale cu dragoste” susţinut de Trupa Lui's Art, textul şi regia fiind semnate de Ivona Boitan. Cu Victoria Dicu și Nicodim Ungureanu în rolurile principale, „Sarmale cu dragoste” este o comedie spumoasă, romantică, un amestec de iubire, tandrețe, și... picanterie. Un spectacol cu un el și o ea, trecuți de prima tinerețe, cei doi ajung să se cunoască în sala de așteptare a unui cardiolog. Pe lângă boala de inimă, îi unește pasiunea pentru fumat, cafea, dar, mai ales, pentru sarmale. Şi cum bine spun românii că: „iubirea trece prin stomac”, spectacolul de faţă arată cam cum se întâmplă acest lucru în viață...

Încheiem cea de-a opta săptămână de Teatru în TVR duminică, 13 septembrie, cu spectacolul de comedie oferit de Fundația „Elvira Godeanu”: Amanta, o adaptare de Armand Calotă, după „Încurcă lume” de A.D. Hertz. Actori de succes de la Teatrul Național București aduc o comedie savuroasă despre o minciună care devine realitate şi generează o înşiruire de situaţii incredibile. Din distribuţie fac parte: Armand Calotă, Ovidiu Cuncea, Iuliana Moise, Eugenia Șerban, Gavril Pătru.

Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” - cel mai important proiect al Televiziunii Române din acest an, este susținut de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura.
Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL și BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!

***

Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID 19 pot fi găsite pe site-ul TVR şi pe pagina de facebook a Casei de Producție.

Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea din strada Constantin Blaremberg, poarta destinată exclusiv spectatorilor. Pentru o imagine și mai clară, accesați ghidul de acces.

Vă așteptăm la Teatru în TVR!