„Dragii noştri, aflaţi despre noi…” – proiect de film-documentar TVR

TVR.RO | actualizat: Joi, 23 Iunie 2022
Casa de Producţie a TVR pregăteşte un documentar inedit, un film în care viaţa de zi cu zi din perioada comunistă este prezentată aşa cum a fost ea, cu ajutorul scrisorilor din acele vremuri. Echipa TVR invită publicul larg să se alăture proiectului.
poza banner

• Telespectatorii sunt invitaţi să contribuie cu scrisori şi imagini din arhiva personală, dinainte de ’89

• Documentele pot fi transmise până pe 19 iunie 2022, la Televiziunea Română

Realizatorii vor să aducă în prim-plan o bucată din viaţa familiilor din România dinainte de 1989, a oamenilor de la oraşe şi sate. Vor arăta felul în care se trăia atunci, ce probleme cotidiene aveau oamenii, cum îşi petreceau timpul liber, vacanţele, care le erau frământările, bucuriile şi necazurile, aşa cum se văd ele în corespondenţa cu cei dragi.

Telespectatorii* din ţară şi străinătate, români sau străini, pot transmite copii ale scrisorilor primite/scrise din perioada 1980 – 1989, fotografii de familie, din timpul liber, din vacanţe, de la petreceri sau imagini home video**, pe orice suport.

„Dragii noştri, aflaţi despre noi…” îşi propune să fie o capsulă a timpului deschisă celor de azi care ştiu puţine despre viaţa românilor obişnuiţi din perioada comunistă.

(w640)

Filmul va folosi şi imagini din Arhiva TVR şi din alte surse disponibile.

Toţi cei care doresc să fie parte a acestui proiect pot trimite materialele solicitate până pe 19 iunie a.c., în format electronic, la adresa casadeproductie@tvr.ro sau prin poştă, la adresa Calea Dorobanţilor 191, sector 1, Bucureşti pentru Casa de Producție TVR (proiectul „Dragii noştri, aflaţi despre noi…”).

*Notă: Echipa garantează confidenţialitate şi protecţia identităţii, în funcţie de cererea fiecărui participant la proiect.

** Scrisorile/ fotografiile/ home video trebuie trimise în copie (la rezoluție cât mai bună), nu în format original. TVR nu returneaza aceste copii.

 

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol