loader
Foto

Galerie foto

Venim cu noi poveşti pescăreşti de pe lacul Săruleşti

Duminică, 25 ianuarie, echipa „Pescar hoinar” ne-a arătat cum se vânează carasul la copcă. De la ora 12:00, TVR 2 şi TVR+ au difuzat un reportaj... pe gheaţă.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Chiar dacă am trecut bine de miezul iernii, raidurile pescăreşti de primăvară sunt încă departe şi singurele activităţi ale multor pescari pot fi doar cele legate de pregătirea arsenalului de undiţărit: refacerea monturilor, selecţia nălucilor, întreţinerea mulinetelor, lansetelor, vergilor, pe scurt, punerea la punct a uneltelor şi echipamentelor de tot felul.

Există printre pescari o lume mai mică, lumea celor care privesc vitregiile vremii ca pe adevărate provocări, în stare să-i aducă pe maluri de baltă chiar atunci când, aşa cum se zice, nu poţi scoate un câine din casă. Glumind, desigur, am putea spune că nimeni nu-i obligă să ia şi câinele.... mai ales când îşi propun să încerce fermitatea gheţii şi să stea pe lacul îngheţat pentru spectaculoasele partide de pescuit la copcă.

Tocmai într-o asemenea aventură, pe gheaţa lacului Săruleşti, la pescuit de caras, îi veţi putea urmări pe undiţarii hoinari, duminică, 25 ianuarie, într-un episod care deschide serialul hibernal pe lacurile din jurul capitalei. Un serial hibernal care, spune Eugen Roibu „e o ocazie în plus de a visa, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, la marea captură”.

Despre „Pescar hoinar”:
Noul sezon din început în toamna lui 2014 îi prinde pe cei doi pescari hoinari în Delta Dunării, unde vor participa, filma, dar mai ales pescui la competiţii precum cele de pe braţul Sfântul Gheorghe (Cupa Uzlina şi Cupa Egreta) şi din Sulina (Cupa Deltei Dunării la ştiucă). „Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu.
Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee.„Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul.

Săptămâna aceasta, emisiunea „Pescar hoinar” a marcat ediţia cu numărul 550, după 12 ani de difuzare neîntreruptă, având toate şansele ca, la sfârşitul acestui al 13-lea an de la debut, să ajungă la 600 de episoade.

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...