loader
Foto

Galerie foto

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO

În 27 martie,  la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural a difuzat interviul Valentinei Băințan cu dirijorul estonian Paavo Järvi, considerat unul dintre cei mai importanți dirijori ai momentului și câștigător al Premiului Grammy.

 

Paavo Järvi este directorul muzical al Tonhalle-Orchester Zürich, din 2004 este director artistic al Deutsche Kammerphilharmonie Bremen și fondator și director artistic al Estonian Festival Orchestra. De asemenea, de la începutul stagiunii de concerte 2022-2023, a fost numit dirijor onorific al Orchestrei Simfonice NHK.

Este fondator al Festivalul de Muzică Pärnu din Estonia, în 2011, împreună cu tatăl său, Neeme Järvi. Succesul festivalului și al ansamblului său rezident – Estonian Festival Orchestra – a generat o serie de invitații extrem de prestigioase pentru a-i aduce la Filarmonica din Berlin, la Konzerthaus din Viena, la BBC Proms și la Elbphilharmonie din Hamburg.

Paavo Järvi este, de asemenea, foarte solicitat ca dirijor invitat, menținând legături strânse cu orchestrele de talie mondială pe care le conduce în mod regulat.

Între premiile pe care le-a primit de-a lungul timpului se numără un Grammy, în 2003, pentru Cantate de Sibelius; în 2015, „Artistul anului” acordat de Gramophone Magazine (Marea Britanie) și Diapason (Franța), precum și Medalia Sibelius; în 2019, „Dirijorul anului” (Opus-Klassik) și Premiul Rheingau pentru muzică; și, cel mai recent, Premiul Cultural European 2022, potrivit biografiei dirijorului, publicată pe site-ul Festivalului Internațional „George Enescu”.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...