loader
Foto

Galerie foto

Vedete la întâlnire cu studenţii:„Împărţim emoţia unei întâlniri despre visuri”

Prezentatorii Telejurnalelor TVR, jurnaliştii Stela Popa (TVR 2) şi Radu Andrei Tudor (TVR 1) s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu studenţii anului III de la Universitatea  din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism.

 

Elevii profesoarei Daniela Zeca Buzura au avut surpriza ca la cursul care a avut ca temă „Ştirea de televiziune și Jurnalul”, la catedră să îi aştepte, pe lângă profesoara lor, şi doua vedete îndrăgite de la Telejurnalele TVR.

Televiziunea Română se pregăteşte de trecerea la HD şi, în curând, ştirile vor avea şi o foarte modernă „nouă casă” aşa că Stela Popa şi Radu Andrei Tudor le-au vorbit studenţilor despre experienţa lor, secretele meseriei, misiunea televiziunii publice, dar şi despre cum să se ferească de ştirile false. „Împărţim cu voi emoţia unei întâlniri despre vise...”, au spus jurnaliştii.

(oar_w460)

În fiecare zi aduce știri serioase în fața telespectatorilor TVR 1, dar la întâlnirea cu viitorii săi colegi, Radu Andrei Tudor a mărturisit că are trac, mai ales că a vorbit despre începuturile carierei sale când, încă de la vârsta de 12 ani prezenta propria sa emisiune pentru copii.

„O întâlnire extrem de emoţionantă. Mi-a plăcut să-i cunosc pe aceşti tineri şi, analizându-le întrebările, îmi dau seama că ei înţeleg foarte bine ce înseamnă presa din România. Temerile lor sunt cât se poate de întemeiate, când vine vorba despre fenomenul fake-news şi despre modul facil în pot ajunge ştiri informaţiile false. La finalul cursului am plecat cu speranţa că generaţiile de jurnalişti care vin din urmă vor întări presa”, a spus Radu Andrei Tudor.

(oar_w460)

Cunoscut jurnalist atât în România, cât şi peste Prut, cariera Stelei Popa a început la Chişinău. Până să ajungă la pupitrul Telejurnalului TVR 2, Stela a „ars” toate etapele, de la presa scrisă, până la radio şi televiziune.

„Pe lângă faptul că sunt prima basarabeancă care prezintă un jurnal de ştiri în România sunt primul jurnalist din Republica Moldova care prezintă ştirile în HD”, a mărturisit ea.

„Mi-am amintit că acum 15 ani eram în locul lor şi am învăţat din experienţa oamenilor care au venit să ne vorbească. Aşa că le-am vorbit şi eu studenţilor despre experienţa mea. Le-am dat câteva sfaturi care sper că le va folosi în viitor. I-am văzut interesaţi şi curioşi şi cred că viitorul jurnalismului arată bine. Sunt foarte bine informaţi şi o altfel de generaţie decât am fost noi. Viitorii „câini de pază ai societăţii” vin din urmă cu şi mai multă forţă, iar România are nevoie de acest lucru mai mult ca niciodată”, a adăugat Stela Popa.

(oar_w460)

Studenţii au fost curioşi să afle despre „Cum se depăşesc momentele grele din live?”, dar şi „Cum se fac sursele?”. Nu au lipsit discuţiile despre prejudecăţi în televiziune şi jurnaliştii au fost invitaţi să povestească o zi din viaţa lor.

„Cred că întâlnirea de astăzi a fost eficientă, atât din punct de vedere al studenţilor, cât şi al oaspeţilor de la TVR. A fost o probă a faptului că au venit într-o şcoală în care se formează jurnalişti pe bune, adică profesionişti cu orizont larg, cu prognoză economică, politică, cu orientare în context. În fiecare serie, sunt 100 de viitori jurnalişti. O pătrime dintre ei iau drumul Occidentului, în sensul că îşi continuă pregătirea prin programe Erasmus sau prin doctorate în străinătate sau studii postuniversitare. Încă o dovadă că fac o şcoală bună. Restul se orientează către radiouri şi televiziuni şi TVR e una dintre opţiunile lor”, a spus Daniela Zeca Buzura.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...