loader
Foto

Vechi lăutari din Oltenia, la preselecţiile Vedeta populară

Iuliana Tudor: „Am descoperit, printre concurenţi, vechi lăutari, pe care îi credeam uitaţi prin sate, departe de lume şi despre care mai citim doar în lucrările etnografice.” După Bistrița, „ Vedeta populară” a ajuns în Iași, pe 12 iunie.

 

Au început preselecţiile pentru concursul care caută cei mai buni interpreţi de muzică populară. Zeci de concurenţi talentaţi, mulţi dintre ei tineri şi foarte tineri, au venit luni, 4 iunie, încă de la primele ore ale dimineţii, la Sediul TVR Craiova, pentru a impresiona juriul cu cântece şi interpretări care să le asigure participarea la talent-show-ul de folclor de la TVR 1, Vedeta populară.

Iuliana Tudor, gazda concursului de la TVR 1 care lansează talente în muzica populară românească, a fost plăcut surprinsă de concurenţii pe care i-a întâlnit: „Surprinzător şi îmbucurător, azi, la Craiova, am descoperit, printre concurenţi, vechi lăutari, pe care îi credeam uitaţi prin sate, departe de lume şi despre care mai citim doar în lucrările etnografice. Dar iată, ei există şi, mai mult decât atât, vor să vină la Vedeta populară. Ca să îi vadă şi să îi audă lumea, după cum ne-au mărturisit”, ne-a spus Iuliana Tudor, la finalul preselecţiilor desfăşurate astăzi la sediul TVR Craiova.

Pe 6 iunie, Iuliana Tudor şi echipa emisiunii au ajuns pentru prima dată în Caransebeş. Cluj-Napoca, Bistriţa, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti sunt celelalte oraşe în care se organizează preselecţii pentru sezonul al patrulea al talent-show-ului de folclor Vedeta populară de la TVR 1.

Concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu folclor, că au voce şi dorinţa de a face publicul să vibreze la muzica lor. Pe lângă titlulul de Vedeta populară, câştigătorul concursului va intra şi în posesia marelui premiu de 100.000 lei al emisiunii Vedeta populară.

Toţi cei care au talent şi curaj să încerce o carieră în muzica populară sunt aşteptaţi la preselecţiile pentru al patrulea sezon Vedeta populară după următorul program:

6 iunie – CARANSEBEŞ - între orele 10.00 şi 18.00, la Casa de Cultură George Suru - Str. Nicolae Corneanu nr. 6
8 iunie - CLUJ NAPOCA - între orele 10.00 şi 18.00, la sediul TVR Cluj – Str. Donath nr.160
10 iunie – BISTRIŢA - între orele 10.00 şi 18.00, la Centrul Cultural Dacia – Bdul. Decebal nr. 3-5
12 iunie – IAŞI - între orele 10.00 şi 18.00, la Palatul Copiilor Iaşi – Bdul Carol I, nr. 2
14 iunie – CONSTANŢA - între orele 10.00 şi 18.00 – la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” – Bdul. Ferdinand, nr.56
18 iunie – BUCUREŞTI - între orele 10.00 şi 18.00, la sediul Televiziunii Române  – Calea Dorobanţilor nr. 191

Concurenţii trebuie să demonstreze că ştiu folclor, că au voce şi dorinţa de a face publicul să vibreze la muzica lor. Pe lângă titlulul de Vedeta populară, câştigătorul concursului va intra şi în posesia marelui premiu de 100.000 lei al emisiunii Vedeta populară.

 

Regulamentul concursului poate fi accesat pe www.tvr.ro, la pagina emisiunii Vedeta populară.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...