loader
Foto

Un nou sezon TELEȘCOALA, la TVR 2

De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 al programului „Teleşcoala” este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile nivelului liceal.

 

De luni, 31 ianuarie, emisiunea „Teleșcoala” îi așteaptă, la TVR 2, pe elevii aflaţi în pragul susţinerii probelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat, într-o sală de clasă modernă și alături de profesori implicați de la care vor învăța cum să se pregătească cât mai eficient pentru examene.

„În general, părinții și elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puțin interesați. Vă dați seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru Evaluare Națională sau Bacalaureat și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate. Matematica este folositoare și pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înțeleg”, a spus profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteș, de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu.

(w882)

Întrebat care ar fi numărul optim de ore de studiu care ar duce la rezultate bune la examen, profesorul Costel-Dobre Chiteș, care predă ore de matematică și pentru „Teleșcoala”, a răspuns sub forma unei formule: „X înmulțit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la școală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore”.

De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, în cadrul programului „Teleşcoala”. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie).

Cum şcoala se află în mare parte în mediul online, „Teleșcoala” a inclus în orarul elevilor, atât de clasa a VIII-a, cât şi a XII-a, în fiecare dimineață de vineri, de la ora 9:00 și de la ora 9:30, două cursuri de dirigenție. Printre temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem față provocărilor din pandemie.

***

„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii ce vor susţine cursurile. Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...