loader
Foto

Galerie foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Schimbarea începe cu tine!

În noul sezon, echipa emisiunii v-a pregătit întâlniri cu invitați remarcabili și subiecte de interes. De luni până joi, de la ora 19, pe TVR Internațional.

 

LUNI, 28 SEPTEMBRIE

Antrenați pentru viață - ATRAGE ARMONIA!

Invitat: psiholog GABRIELA MAALOUF, psihoterapeut, trainer specializat în cursuri de dezvoltare personală

Un copil învață din feedback pozitiv. Este ideal ca părintele să spună „nu” comportamentelor inadecvate sau periculoase. Iubirea şi prețuirea, aprecierea succeselor copilului întăresc încrederea acestuia în forțele proprii și cresc stima de sine. E indicat ca adulții să fie consecvenți și să taxeze imediat comportamentul și nu persoana. Un copil care primește empatie devine un adult care oferă empatie. Un părinte anxios va forma un copil anxios. Vom vorbi despre importanța de a spune ”nu” copilului fără a folosi negația (când și cum facem acest lucru). Copiii nu știu întotdeauna să facă distincția între atingeri potrivite și atingeri nepotrivite ceea ce poate afecta perioada de adolescent și apoi viitorul adult. În concluzie, COPIL ECHILIBRAT = ADULT ECHILIBRAT. Sunt tehnici de cooperare care pot determina copilul, în mod proactiv, să înțeleagă cum își poate gestiona și singur comportamentul și metode de reducere a anxietății pentru a armoniza lucrurile în familie.

Din Olanda, se alătură discuției, prin Zoom: prof. dr. MIHAI NETEA, specializare în medicină internă si boli infecțioase, cercetător, prof. de medicină internă experimentală, Universitatea Radboud din Nijmegen, laureat în 2016 al Premiului Spinoza, cea mai importantă distincție științifică a Olandei. Cercetătorul român, unul dintre cei mai importanți oameni de știință în domeniul imunologiei, coordonatorul unui studiu efectuat în Olanda pe 1500 de cadre medicale vaccinate sau revaccinate cu BCG, (vaccinul tuberculozei), va lămuri cum putem sprijini sistemul imunitar în lupta cu noul coronavirus.

Moderator: Irina Mohora


MARȚI, 29 SEPTEMBRIE

Antrenați pentru viață - SCHIMBAREA ÎNCEPE CU TINE!

Invitati: psiholog ALINA SUCIU, consilier școlar

Prin Zoom, conf. dr. SIMIN - AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase și tropicale, director medical Spitalul de Boli Infectioase și Tropicale “dr. Victor Babeș”

Medicii din linia întâi au fost și sunt greu încercați de pandemia COVID-19. Gripa, virozele bat la ușă, motiv pentru care vor fi utile recomandările dnei. conf. Simin - Aysel Florescu, director medical al unui spital de linia 1 și mamă de adolescent.

Adesea, viaţa ne pune la ȋncercare cu provocări la care oamenii reacţionează diferit. Rezilienţa, capacitatea ființelor umane de a se adapta într-o manieră pozitivă la situații nefavorabile ȋnseamnă a ne acomoda din punct de vedere emoțional, psihic, unei situaţii care ameninţă siguranța și integritatea fizică, emoţională sau psihică, cum ar fi boli grave, traume, abuzuri… Când reușim să ne adaptăm acestor situaţii, trecem prin ele, trăindu-le, și suntem capabili să mergem mai departe. Unii dintre noi, cu flexibilitate, adaptabilitate, rezistenţă, știm că, ȋntotdeauna, ȋntr-un fel sau altul, vom trece peste greutăţi. Contează enorm propria percepţie asupra stresului. Indiferent de problemă, ne relaxăm pentru a fi capabili să găsim o soluție.

Pe perioada încercărilor și provocărilor din timpul pandemiei, am trecut prin schimbări: am dat piept cu emoții și stări ale noastre, ale colegilor, părinților și elevilor. O bună parte din viață s-a mutat online. Schimbările ne-au scos pe toți din zona de confort,  iar sentimentul predominant a fost cel de teamă. Acțiunea vindecă frica. Învățăm să acceptăm schimbarea și să respingem stimulii negativi, învăţăm din pierderi și durere, din renunţări și greșeli, din greutăţile vieţii.

Din Viena, prin corespondență telefonică, preot prof. dr. NICOLAE DURA, vicar al Comunităţii Ortodoxe Române din Austria ne provoacă să transformăm dezamăgirile care apar ȋn cărămizi pentru a construi o reușită viitoare împreună cu Dumnezeu.

O ediție în care aflăm cum ne apărăm de viruși și de efectele pandemiei.

Moderator: Irina Mohora

(w882)

MIERCURI, 30 SEPTEMBRIE

Antrenați pentru viață - CEL MAI BUN MEDICAMENT EȘTI CHIAR TU!

Invitați: dr. ŞTEFAN STÂNGACIU, medic specialist medicină de familie, Preşedinte Societatea Română de Apiterapie, Preşedinte de Onoare Societatea Germană de Apiterapie

Din Franța, prin Zoom: dr. MIRELA GRIGORESCU, medic specialist psihiatrie, psihoterapie și sexologie, competențe în micronutriție și fitoterapie

A preveni este mai ușor decât a vindeca! Pentru a ne păstra sănătatea, putem activa capacitățile noastre interioare nebănuite. Corpul uman este subestimat, are puteri extraordinare de autoreglare. Echilibrul se obține când avem grijă la gânduri, alimentație, odihnă, igiena, sport, respirație, gestionarea stresului, antrenarea creierului. Stupul, cea mai veche farmacie, are soluții pentru imunizarea organismului în sezonul rece. Recomandările celor doi specialiști vizează și cum ne raportăm la noi și la ceilalți prin a renunța să ne sacrificăm mereu pentru cei din jur. Pentru a-i putea ajuta pe alții, în primul rând e vital să fim noi sănătoși.

Moderator: Măriuca Mihăilescu


JOI, 1 OCTOMBRIE - EDIȚIE ANIVERSARĂ

Antrenați pentru viață - FII ȘI TU RECUNOSCĂTOR!

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

Mulțumește și fii recunoscător pentru tot ce ai și trăiești în prezent, pentru fiecare dimineață în care deschizi ochii! Dumnezeu ne-a dăruit 86.400 de secunde azi. Ați folosit măcar una pentru a vă arăta recunoștința? Mereu e ceva pentru care să fii recunoscător. Noi vă mulțumim public vouă, tuturor: medici, preoți, psihologi, colegi, români de pretutindeni pentru milioanele de secunde petrecute împreună în cei 13 ani de emisiuni sub genericul Un doctor pentru dvs! Suntem recunoscători naturii și medicamentelor ei extraordinare! Fitoterapia, azi și oricând, va rămâne un subiect de actualitate pentru cel mai important capitol al vieții: SĂNĂTATEA!

Prin telefon, din SUA: prof. dr. IOAN OPRIȘ, cercetător, îndeamnă la unitate și întrajutorare între români.

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

(w882)

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...