Televiziunea Română a dat startul campanei sociale „Omul anului" 2025, continuând amplul proiect dedicat celor care cred în puterea lor de a schimba lumea. TVR marchează, astfel, un nou sezon al recunoaşterii şi celebrării eroilor din comunitatea noastră, persoane ale căror fapte de generozitate, curaj şi solidaritate inspiră şi mobilizează întreaga societate.
Campania „Omul anului” 2025 va cuprinde o serie de 20 reportaje-portret, prezentate în 10 ediții cu difuzare săptămânale, o ediție specială în care vor fi anunțați finaliștii şi o Gală finală, în care vom afla cine va fi desemnat „Omul anului” 2025.
Reportajele-portret, care prezintă cele 20 poveşti şi pe protagoniştii acestora, vor fi realizate de jurnaliştii TVR din Bucureşti şi de la Studiourile Teritoriale.
Proiectul se va încheia cu o Gală grandioasă, de celebrare a curajului, bunătăţii şi generozităţii şi de desemnare a marelui câştigător. Programul va conţine momente artistice ale unor invitaţi speciali care le vor fi alături protagoniştilor campaniei.
Informaţii despre etapele campaniei, nominalizări şi portretele protagoniştilor, precum şi alte detalii utile sunt disponibile pe site-ul: omulanului.tvr.ro. Tot aici, pot fi vizualizate poveştile eroilor din primele două sezoane ale campaniei „Omul anului” (2023 și 2024).
Despre campania „Omul anului”
Lansată în 2023, campania „Omul anului” este un proiect de anvergură care aduce în lumina reflectoarelor poveşti emoţionante despre „oameni de bine”, care schimbă destine şi reclădesc România, fără să ceară nimic în schimb. În anii trecuți, proiectul TVR a cuprins mai multe producţii în care au fost dezvăluite poveşti impresionante ale unor eroi desăvârşiți - oameni care au făcut gesturi de generozitate ieşite din comun sau fapte cu impact deosebit în societate, acte de curaj sau care au avut iniţiative în beneficiul semenilor - fie că au avut intervenţii în situaţii limită, fie că au dezvoltat proiecte pentru binele comunităţii, pentru semenii lor, pentru persoane defavorizate sau cu dizabilităţi, pentru educaţie sau sănătate, protejarea animalelor sau a mediului și a planetei.