loader
Foto

Galerie foto

„Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Timișoara - în România, Veszprem - în Ungaria și Elefsina - în Grecia sunt cele trei capitale culturale ale Europei în 2023. Numeroase programe şi transmisiuni directe se văd în acest an la TVR.

 

„Bucuria este a întregii Românii! Împreună, ne bucurăm de o Europă fără granițe, unită în limbajul universal al culturii! Vino! Luminează orașul prin tine!”

Este invitaţia pe care telespectatorii TVR, dar şi toţi românii o primesc - aceea de a fi parte din evenimentul acestui an, când Timişoara devine capitală culturală europeană.

Orașul Veszprem din Ungaria a devenit prima capitală culturală europeană din 2023, iar evenimentul a fost celebrat la cote maxime, de turiști şi de localnici, deopotrivă. Trei spectacole au animat întreaga zonă centrală din Veszprem şi au transformat-o într-un adevărat furnicar.

(w882)

Timișoara, Veszprem şi Elefsina sunt cele trei orașe care vor fi anul acesta capitale europene ale culturii.

Capitala Banatului este cel mai mare oraş dintre cele trei, atât ca număr de locuitori, cât şi din punct de vedere economic. Cu toate acestea, orașul din țara vecină a beneficiat de un sprijin financiar de trei ori mai mare decât Timișoara, în ceea ce privește sumele investite în proiectul Capitală Culturală Europeană.

(w882)

(w882)

Emisiunea „Timișoara, capitală culturală europeană” prezintă „o serie de reportaje, realizate pe tot parcursul acestui an special, unic pentru Timișoara. Peste 1.000 de evenimente excepționale vor avea loc în orașul de pe Bega și multe dintre acestea vor face subiectele emisiunii noastre.

Urmărim, îndeosebi, evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și alte evenimente importante care se desfășoară sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. De asemenea, sunt puse în lumină memoria și identitatea Timișoarei, toate acele elemente prin care orașul se definește și care îl fac unic între orașele Europei”, spune realizatoarea emisiunii, Ionela Gogoţ.

(w882)

***

Emisiunea se difuzează astfel:

TVR Timișoara: joi, ora 18.30

TVR Cultural: luni - vineri, ora 20.30

TVR3: sâmbătă, ora 8.00

TVR Internațional: sâmbătă, ora 12.30

TVR INFO: vineri, orele 22.00 și 23.00

Credit foto: FB Timişoara 2023; Festival of Lights

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...