loader
Foto

Galerie foto

„Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Timișoara - în România, Veszprem - în Ungaria și Elefsina - în Grecia sunt cele trei capitale culturale ale Europei în 2023. Numeroase programe şi transmisiuni directe se văd în acest an la TVR.

 

„Bucuria este a întregii Românii! Împreună, ne bucurăm de o Europă fără granițe, unită în limbajul universal al culturii! Vino! Luminează orașul prin tine!”

Este invitaţia pe care telespectatorii TVR, dar şi toţi românii o primesc - aceea de a fi parte din evenimentul acestui an, când Timişoara devine capitală culturală europeană.

Orașul Veszprem din Ungaria a devenit prima capitală culturală europeană din 2023, iar evenimentul a fost celebrat la cote maxime, de turiști şi de localnici, deopotrivă. Trei spectacole au animat întreaga zonă centrală din Vesprem şi au transformat-o într-un adevărat furnicar.

(w882)

Timișoara, Veszprem şi Elefsina (Grecia) sunt cele trei orașe care vor fi anul acesta capitale europene ale culturii.

Capitala Banatului este cel mai mare oraş dintre cele trei, atât ca număr de locuitori, cât şi din punct de vedere economic. Cu toate acestea, orașul din țara vecină a beneficiat de un sprijin financiar de trei ori mai mare decât Timișoara, în ceea ce privește sumele investite în proiectul Capitală Culturală Europeană.

(w882)

(w882)

Aflăm mai multe din reportajul realizat de Adriana Pinti, material ce va fi difuzat de TVR 3, TVR Timişoara şi TVR Cultural.

„Emisiunea Timișoara, capitală culturală europeană prezintă o serie de reportaje, realizate pe tot parcursul acestui an special, unic pentru Timișoara. Peste 1.000 de evenimente excepționale vor avea loc în orașul de pe Bega și multe dintre acestea vor face subiectele emisiunii noastre.

Urmărim, îndeosebi, evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și alte evenimente importante care se desfășoară sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. De asemenea, sunt puse în lumină memoria și identitatea Timișoarei, toate acele elemente prin care orașul se definește și care îl fac unic între orașele Europei”, spune realizatoarea emisiunii, Ionela Gogoţ.

(w882)

Reportajul care ne arată cum au debutat evenimentele în Veszprem, cum a fost marcată deschiderea anului în care oraşul maghiar a devenit capitală europeană a culturii s-a difuzat la TVR 3, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 8.00.

***

Emisiunea „Timișoara - capitală culturală europeană” se difuzează astfel:

TVR Timișoara: joi, ora 18.30

TVR Cultural: luni - vineri, ora 20.30

TVR3: sâmbătă, ora 8.00

Credit foto: FB Timişoara 2023; Festival of Lights

 
2x Edward Norton în comedia „Fire de iarbă

Luni, 27 martie, de la ora 22.00, la TVR1,  este difuzată comedia „Fire de iarbă" (Leaves of Grass – SUA, 2009), în care Edward Norton joacă un ...

Despre revanşa memoriei interzise, luni, la „Dincolo de alb şi negru”

Invitatul Mihaelei Crăciun este directorul Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Chişinău, regizorul și actorul Petru Hadârcă. Ediție prilejuită ...

Concert-eveniment în deschiderea grilei de primăvară TVRi

Pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chişinău se vor întâlni mari artişti de pe ambele maluri ale Prutului. Concertul „Limba Română e ...