loader
Foto

„Tezaur folcloric”: Cântec din suflet de român, în Ajun de Crăciun la TVR 1

În Ajunul marii sărbători a Naşterii Domnului, echipa emisiunii „Tezaur folcloric” poposește la fereastra sufletului fiecărui român cu un colind strămoşesc, cu un gând, o urare de bine si sănătate, de spor şi Lumină! Duminică, 24 decembrie, ora 13.00.

 

În ajunul marii sărbători a Naşterii Domnului, echipa emisiunii „Tezaur folcloric” poposește la fereastra sufletului fiecărui român cu un colind strămoşesc, cu un gând, o urare de bine si sănătate, de spor şi Lumină!

În Ajun de Crăciun, momentele din Concertul extraordinar Tezaur folcloric  - “Cântec din suflet de român”, realizat în coproducţie de Centrul de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia şi TVR 1, ne vor aminti de cele mai frumoase colinde româneşti care vestesc Naşterea Domnului Iisus Hristos, dar şi de frumoasele întâlniri de sărbători cu neamuri, prieteni şi vecini.

Obiceiul colindatului este prezentat, în toată splendoarea lui, de mari interpreţi ai folclorului românesc, de tineri şi cete de colindători sub genericul „Colind din suflet de român”. În maniera moştenită din vremuri îndepărtate, colindătorii aduc în actualitate, cu aceeaşi puritate, autenticitate şi vigoare, ca şi altă dată, colinde religioase şi colinde laice, din toate zonele ţării.

Ne vom întâlni cu îndrăgiţii Veta Biriş, Mariana şi Adriana Anghel, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu, Cornel Borza, Ioana Ardelean, Ionuţ Fulea şi Grupul de colindători „Suflet de Român”, Leontina Fărcaş şi Grupul de colindători „Muguri de Tezaur”, Dumitru Dobrican şi Dănţăuşii din Groşii Maramureşului, Marinela Baba şi Grupul de colindători „Datina” din Alba, Ina Todoran şi Grupul de colindători Biienii din comuna Biia, Bianca Şuşman şi Grupul de colindători „Doina Mureşului” din Cigud, Angelica Flutur, Ancuţa Matei, Roxana Bădescu, Narcisa Băleanu, Ovidiu Homorodean, Marius Brutaru, Bogdana Toma şi Grupul de colindători din comuna Peştişu Mic – Hunedoara.

Cu participarea extraordinară a Ansamblului folcloric al judeţului Alba. Solişti: Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Dorina Nariţa, Cătălin Haşa, Nicolae Plută, Nicolae Tuhuţ. Conducerea muzicală a fost asigurată de profesorul Alexandru Pal, Managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia.

***

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba, Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia

Producător tv, prezentator: Gheorghiţa Nicolae

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.