loader
Foto

Galerie foto

Teodora Popa, voluntar în Satul Copiilor din Bucureşti

Reportajul jurnalistei pentru campania Ştirilor TVR „ Ajută România!” poate fi urmărit luni, în Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00

 

SOS Satele Copiilor este un loc unde trăiesc, împreună, 1000 de copii - fraţi din familii diferite. Părinţii, săraci, nu îi pot îngriji, aşa că cei mici locuiesc în alte case, în familii improvizate. În Satul Copiilor din Bucureşti, o mamă socială are grijă de şase copii, pregătindu-le mâncarea, ajutându-i la teme, făcând curăţenie şi toate celelalte treburi din găspodărie. Din fericire, există voluntari care sar în ajutor. Tineri sau nu, voluntarii care vin să aibă grijă de copiii din sat se aleg cu ceva: învaţă să fie părinţi. Teodora Popa, prezentatoarea Telejurnalului de prânz de la TVR 1, a fost voluntar în campania Ştirilor TVR „Ajută România!”, iar reportajul realizat de ea, despre voluntarii SOS Satele Copiilor, poate fi urmărit luni, 7 octombrie, la Telejurnalul de la ora 20.00, la TVR 1.

Teodora Popa era deja „antrenată” să fie mamă când a ajuns să fie voluntar în Satul Copiilor din Bucureşti. Teo are doua fetiţe - Ilinca şi Emilia - care merg deja la şcoală. Nu se plânge că îi e greu să aibă grijă de ele, dar îşi imaginează că, atunci când ai şase copii, e de trei ori mai complicat decât îi este ei acasă. Aşa că ajutorul pe care l-a dat mamei sociale, ca voluntar, a venit mănuşă! Teodora a dat o mână de ajutor în bucătărie, a făcut lecţii cu copiii şi le-a supravegheat pe fetiţele din familie la orele de balet, după-amiază.

Emilia şi Ilinca, fetele Teodorei, au mers şi ele în Satul Copiilor, împreună cu mama lor. Le-au dus copiilor din casă câteva dintre jucăriile lor.

„Le-am luat pe fetiţele mele la copiii de la SOS Satele Copiilor ca să le obişnuiesc cu ideea de a dărui, de a da necondiţionat. Am mai fost cu ele, cu altă ocazie, la o familie cu doi copii, dar acum a fost cu totul altceva, pentru ca aceşti copii nu-şi aveau părinţii lângă ei. Impresia asupra lor a fost una puternică. Mă întreabă dacă mama lor nu doarme niciodată cu ei... Au înţeles că le-am făcut o bucurie celor mici doar pentru că am petrecut puţin timp cu ei şi vor să revenim. Ceea ce vom face!", este convingerea Teodorei, după experienţa de voluntariat pe care a trăit-o.

„Am plecat de la aceşti copii cu sufletul împăcat, pentru că am putut să le dăruiesc o bucăţică din sufletul şi timpul nostru, fie şi pentru câteva ore. Nu am făcut nimic deosebit faţă de ceea ce fac în fiecare zi ca mamă, dar pentru ei a însemnat foarte mult. De altfel, emoţia şi bucuria împărţite cu micuţii au mai schimbat ceva: fetiţele mele preţuiesc mai mult ceea ce au", mai spune jurnalista.

Sunt 40 de voluntari care le ajută constant pe mamele din Satul Copiilor din Bucureşti la îngrijirea micuţilor de care părinţii lor nu se pot ocupa. Ei construiesc pentru aceşti copii un viitor mai bun. Sunt oamenii care, în felul lor, „Ajută România". Povestea lor, văzută prin ochii Teodorei Popa, poate fi văzută luni seară, la TVR 1, la Telejurnalul de la ora 20.00.

Despre campania „Ajută România!”

Atitudinea este prima calitate prin care se distinge un om care reuşeste de altul care eşuează. Dar, până a ajunge acolo, e nevoie de gesturi simple. Unul dintre ele este acela de a oferi. Din proprie iniţiativă, dezinteresat, irevocabil şi sincer. Prin reportaje, dezbateri, opinii şi perseverenţă în susţinerea unei cauze, jurnaliştii Ştirilor TVR au demarat campania „Ajută România!”, prin care îşi propun să arate românilor că pot fi generoşi cu timpul, priceperea, experienţa şi inteligenţa lor.

Până în prezent, Mihai Constantin, Ligia Munteanu, Mihai Rădulescu, Mirela Nagâţ, Alina Stancu şi Lucian Pîrvoiu au fost şi ei voluntari, ajutând câţiva tineri proveniţi din centre de plasament să-şi găsească locuinţe confortabile şi primitoare, împărţind alimente sinistraţilor din satele afectate de inundaţii, îndrumând artiştii la Festivalul George Enescu sau ajutând medicii de pe Salvare. Rând pe rând, prezentatorii TVR se vor implica personal în activităţi de voluntariat. Ei vor să se înscrie, astfel, printre cei care au înţeles că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi.

 

Pentru mai multe detalii despre campania „Ajută România!” accesaţi www.stiriletvr.ro, secţiunea „Campanie”.

Credit foto: Mihael Preda

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...