loader
Foto

Televiziunea Română se implică în ajutorarea celor afectaţi de inundaţii

TVR a demarat campanii în parteneriat cu Patriarhia Română şi Crucea Roşie şi a facilitat dialogul direct cu toţi românii.

 

Televiziunea Română se implică şi de această dată în ajutorarea celor afectaţi de calamităţi şi, lansând îndemnul Învinge Apele, demarează acţiuni atât de ajutorare a celor afectaţi, cât şi de informare şi mobilizare a celor care doresc să ajute.

Astfel, TVR şi Patriarhia Română au iniţiat o campanie umanitară pentru sinistraţi Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia – în cadrul căreia preoţii din toată ţara vor strânge  alimente, apă, pături şi haine. Parohiile şi mănăstirile vor  împărţi donaţiile oamenilor care au de suferit de pe urma inundaţiilor.

Totodată, la adresa de mail a TVR invingeapele@tvr.ro, sunt aşteptate toate acele mesaje ale oamenilor care au nevoie de ajutor, ale celor care vor să semnaleze diverse situaţii de risc, dar şi ale celor care doresc să se implice în ajutorarea sinistraţilor dar au nevoie de îndrumări sau de informaţiii suplimentare.

O secţiune specială pe site-ul www.tvr.ro este dedicată informării celor care doresc să fie la curent cu evoluţia evenimentelor în zonele afectate, cu acţiunile de ajutorare şi cu alte informaţii de ultimă oră. La fel, mesajele publicului pot fi postate şi pe pagina de Facebook a TVR1: www.facebook.com/fanTVR1.

În acelaşi timp, TVR a adus modificări în grilele sale de programe pentru a face loc ediţiilor speciale şi a acţiunilor de susţinere.

O astfel de acţiune s-a desfăşurat în direct la TVR duminică, 3 august, când, de la ora 21.00, TVR 1 a transmis în direct de la Sibiu ultima seară a Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele munţilor" . Organizatorii acestui eveniment, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul Junii" din Sibiu, având ca parteneri Televiziunea Română şi Crucea Roşie Română, au dedicat cea de-a treia seară a Festivalului strângerii de fonduri pentru cei afectaţi de inundaţii.

Iuliana Tudor a fost gazda unui spectacol pe parcursul căruia publicul din Piaţa Mare din Sibiu precum şi cel din faţa televizorului au putut răspunde APELULUI UMANITAR DE URGENŢĂ pentru a veni în sprijinul celor afectaţi, prin donaţii online pe www.crucearosie.ro şi prin sms la nr. 8829 (pentru a dona 2 Euro/sms).

Mai multe informaţii puteţi afla AICI

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.