loader
Foto

Galerie foto

"Alegoria Primăverii" la Teleenciclopedia

În ediţia din 9 februarie descifrăm tablourile alegorice ale lui Botticelli, vizităm Muzeul de Istorie Naturală din Viena, aflăm cine a inventat cubul Rubik şi călătorim în Delta Dunării. De la ora 19:00, pe TVR1.

 

SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.2/2)

Reluare din 3.02.2018

Cele nouă personaje mitologice din tabloul alegoric Primavera – săvârșit între anii 1480-1485 de talentatul Sandro Botticelli (pictorul familiei Medici) – au fost asociate nu numai cu marile orașe ale Peninsulei Italice – cum am aflat din în episodul anterior –, ci și cu unele celebrități culturale și politice ale epocii.

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ (ep.4/9)

Reluare din 3.02.2018

După ce parcurge 188 de kilometri în Croaţia şi alţi 588, în Serbia, Dunărea taie Munţii Carpaţi, la Porţile de Fier. Aproape de vărsarea în Marea Neagră, se desparte în trei braţe şi nenumărate canale secundare, alcătuind o deltă mirifică, luată în stăpânire de lopătari, chire, prundărași şi alte înaripate.

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ DIN VIENA (ep. 4/4)

Reluare din 3.02.2018

Muzeul de Istorie Naturală din Viena adăpostește aproximativ 30 de milioane de exponate și specimene rare, reprezentând flora sau fauna din diferite zone ale Pământului. Deosebit de interesantă este pasărea Kakapo, prinsă și conservată de către naturalistul austriac Andreas Reischek, în timpul călătoriei întreprinse de el în Noua Zeelandă, între anii 1877 -1889.

DESPRE JUCĂRII. CUBUL RUBIK

Reluare din 1.09.2018

„Paternitatea” cubului Rubik este atribuită profesorului de arhitectură Ernő Rubik. „Legenda” spune că ungurului i-a venit ideea de a crea un super-cub, combinând și rotind alte 26 de cuburi mai mici, în șase culori, în timp ce preda studenților săi un curs despre „Teoria Grupurilor.”

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...