loader
Foto

Galerie foto

Tabăra de copii de la Năvodari, într-o anchetă „Dosar România”

Ce s-a ales de Tabăra de la Năvodari, tabăra copilărei noastre? De cele 143 de hectare şi de cei aproape 1 miliard de dolari? Aflăm din ancheta jurnalistică „Ruinele copilăriei noastre”, sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”,  ora 21.00, pe TVR 1.

 

(w882) Dosar Roma

Ce s-a ales de Tabăra de la Năvodari, tabăra copilărei noastre? De cele 143 de hectare şi de cei aproape 1 miliard de dolari? Poliţişti, judecători, personaje din lumea interlopă, oameni de afaceri din toată ţara, foşti şi actuali primari, sindicate, consilieri locali, toţi au contribuit la dispariţia celebrei tabere din anii comunismului. Cum s-a ajuns aici, aflăm sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”, de la ora 21.00, pe TVR 1.

(w882) Dosar Roma

Cine nu-şi aminteşte de Tabăra de la Năvodari? Multe generaţii au petrecut vacanţe minunate în Tabăra de la Năvodari, în anii comunismului, dar şi după 1989. Astăzi, tabara de copii de la Năvodari arată jalnic. Cum s-a ajuns aici şi ce s-a ales de imensul teren?

(w882) Dosar Roma

În 1992, Uniunea Generală a Sindicatelor din România (UGSR) a fost preluată de cele mai importante confederaţii sindicale, care au înfiinţat o societate comercială, ce urma să administreze uriaşul patrimoniu de aproape un miliard de dolari.

(w882) Dosar Roma

În anul 2008, Primăria Năvodari confiscă Tabară de copii de la Năvodari, care avea o suprafaţă de 143 de hectar, un mic orăşel.

(w882) Dosar Roma

Politişti, judecători, persoane din lumea interlopă, oameni de afaceri din toată ţara au obţinut terenuri foarte valoroase pentru care au plătit sume derizorii. Cine nu şi-ar fi dorit un teren la malul mării?

(w882) Dosar Roma

Fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este acuzat de procurori că a fabricat o afacere de câteva sute de milioane de euro din patrimoniul sindicatelor. De altfel, primarul Nicolae Matei a făcut închisoare şi spune că este singurul primar din România condamnat pentru dare de mită. Îl mituise pe comandantul Inspectoratului de Poliţie Constanţa. Mai mult, un fantomatic sindicat, care se autoinitulează UGSR, susţine că i s-ar cuveni Tabăra de la Năvodari.

(w882) Dosar Roma

Pe rol sunt procese interminabile, în care sunt implicaţi foşti şi actuali primari, judecători, sindicate, consilieri locali de la Năvodari şi mulţi altii.

Cum a fost furata Tabăra de copii de la Năvodari, vedeţi în ancheta „Ruinele copilăriei noastre” de Gabriel Geamănu, sâmbătă, 30 decembrie, la „Dosar România”, de la ora 21.00, pe TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...