loader
Foto

Strategia Naţională de Sănătate 2014 – 2020 în dezbatere, la Interes general

Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a fost invitatul lui Sorin Burtea marţi, 14 ianuarie, de la ora 18.50, în emisiunea de la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția emisiunii de marți 14 ianuarie este disponibilă online pe TVR+.

Lipsa investiţiilor se reflectă în calitatea slabă a serviciilor medicale, dar mai ales în starea de sănătate a românilor. Printre minusuri se află infrastructura învechită, condiţiile igienico-sanitare precare în spitale, insuficienţa dotărilor şi a medicamentelor, cheltuirea ineficientă a banului public, corupţia, salariile mici ale medicilor şi exodul acestora, inexistenţa campaniilor de prevenire a îmbolnăvirilor. Subiectul este dezbătut marţi, de la 18.50, în prima ediţie din acest an a emisiunii Interes general, realizată de Sorin Burtea şi difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Autorităţile afirmă că 2014 va fi un an al schimbării. Noile pachete de servicii pentru asiguraţi şi neasiguraţi trebuie să intre în vigoare anul acesta, alături de o listă actualizată de medicamente compensate şi alte reglementări. Pentru prima dată, sistemul va avea o Strategie Naţională de Sănătate 2014 – 2020, ce oferă posibilitatea atragerii fondurilor europene. Până atunci însă, de la 1 martie, toate spitalele publice vor fi controlate la capitolul curăţenie, a declarat ministrul de resort, Eugen Nicolăescu.

Interes general deschide cel de-al treilea sezon al campaniei „Cereţi bonul fiscal!”, care a strâns peste 100 de câştigători din toată ţara. 5 premii în valoare de câte 500 de lei aşteaptă să le câştigaţi în fiecare ediţie!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...