loader
Foto

Soprana Marina Krilovici, invitata lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă a venit duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Bine v-am regăsit la Garantat 100%! Invitata noastră din seara asta este una dintre marile artiste ale lumii. Nu are rost să enumăr scenele importante pe care a cântat, pentru că sunt toate. Nu are rost să enumăr partenerii celebri cu care a cântat, pentru că sunt toţi. Însă are sens să amintesc faptul că invitata care ne face cinstea de a veni în seara asta la noi e o personalitate fascinantă, extrem de liberă în felul de a fi şi de a vedea lumea, un om care trăieşte spectacolul lumii cu un interes şi cu o energie fascinante. Doamnelor şi domnilor, suntem onoraţi să-i spunem bun venit la Garantat 100% sopranei Marina Krilovici” - este invitaţia lui Cătălin Ştefănescu pentru ediţia de duminică, 23 noiembrie, a emisiunii Garantat 100%. De la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Remarcabila prezenţă scenică a Marinei Krilovici, trăirea intensă a personajelor au făcut ca rolurile Tosca, Butterfly, Aida, Leonora din La Forza del destino, Santuzza din Cavalleria rusticana să rămână de neuitat. Marina Krilovici a abordat cu măiestrie şi repertoriul german în roluri ca Donna Anna din Don Giovanni de Mozart, Herodias din Salomé de Strauss, Fricka din Der Ring des Nibelungen de Wagner, un bogat repertoriu vocal-simfonic şi de lied.

Cronicile entuziaste şi oportunităţile oferite de câştigarea premiilor prestigioase i-au deschis porţile carierei internaţionale, fiind invitată să cânte pe cele mai mari scene ale lumii: Hamburg, Viena, Chicago, Metropolitan Opera din New York, Covent Garden din Londra, Roma, Berlin, Paris, Lisabona, La Fenice, München, Montreal etc, având ca parteneri pe Tito Gobbi, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Carreras, Renato Bruson, Kostas Paskalis, Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev, Fiorenza Cossotto, Shirley Verrett, Nicola Martinucci şi mulţi alţii. A cântat sub bagheta marilor dirijori Georg Solti, Claudio Abbado, Nello Santi, Horst Stein, Lorin Maazel, Riccardo Muti.

La începutul anilor '90, Marina Krilovici s-a stabilit în Grecia, ţară pe care o consideră a doua sa patrie şi unde a fost membru permanent al Operei Naţionale din Atena, interpretând roluri memorabile. A cântat la Teatrul Herodion Atticus şi la Megaron Mousikis, fiind primită cu multă admiraţie şi căldură de către public. Marina Krilovici s-a dedicat cu mare entuziasm carierei de profesoară. Predă la Conservatorul Athenaeum Maria Callas, dăruind şi împărtăşind cu tânăra generaţie vasta sa experienţă, marea sa dragoste pentru muzică şi viaţă. În prezent mulţi dintre studenţii ei strălucesc pe mari scene ale lumii. În decursul carierei, Marina Krilovici a primit numeroase distincţii pentru deosebita sa contribuţie în arta lirică. În prezent este solicitată ca membru al juriului la concursuri internaţionale, susţine numeroase cursuri de măiestrie, inclusiv în România, unde se reîntoarce de fiecare dată cu entuziasm şi emoţie.

Şi pentru că Garantat 100% fără muzică bună nu se poate, în această ediţie ne va încânta  cvartetul Passione. Garantat 100%, cu Cătălin Ştefănescu, se difuzează la TVR 1, TVR HD şi TVR+, duminică, de la ora 24.00.

Despre soprana Marina Krilovici:

Născută la Bucureşti, Marina Krilovici şi-a însuşit arta cântului de la profesoara Lidia Vrăbiescu-Vaţianu. Încă din timpul studenţiei la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câştigat Premiul I şi Medalia de aur la numeroase concursuri internaţionale: George Enescu, s'Hertogenbosch, Bruxelles şi Montreal. Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate şi talent extraordinar, a devenit solistă a Operei din Bucureşti, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri (debut în 1966 la Opera Naţională Bucureşti cu rolul Donna Anna din Don Giovanni). Bursa oferită în Italia îi dă posibilitatea de a-şi perfecţiona repertoriul cu Maria Caniglia şi Luigi Ricci.


Între 1968 şi 1976 a fost membră a Operei de Stat din Hamburg. În 1971 a emigrat în Germania, iar în 1973 a primit cetăţenia germană. A fost căsătorită cu baritonul grec Kostas Paskalis, cu care a interpretat spectacole de neuitat ca Tosca, Cavalleria rusticana, Simon Boccanegra, Macbeth etc. Au împreună doi copii: un fiu, Constantin şi o fiică, Alexandra.

În 1968 şi 1969 Marina Krilovici a putut fi admirată în Tosca la Opera House în Toronto. În anii 1970 - 1978 a cântat la Staatsoper în Viena în roluri ca Santuzza, Tosca şi Elisabetta în Don Carlo de Verdi. În 1972 a interpretat Santuzza la Deutsche Oper Berlin. A mai avut angajamente la La Fenice în Veneţia (Tosca, 1971); la Covent Garden Opera în Londra (Aida, 1971); la Teatro San Carlos din Lisabona (1975, Manon Lescaut şi în 1978, Tosca); la Opera du Rhin, Strasbourg (1976, Tatiana în Eugene Onegin); la Opera de Monte Carlo (1979, Elisabetta); la Théâtre de la Monnaie din Bruxelles (1979, Amelia în Il Duca d'Alba de Donizetti); precum şi la Scottish Opera în Glasgow (1980, Tosca). Mai multe spectacole la Opéra Royal de Wallonie în Liège (1985-1986, Tosca). Între 1982 şi 1985 a mai cântat la Amsterdam, Copenhaga, Mexico City precum şi Atena (Leonora din La forza del destino de Verdi).

A avut multe succese şi în SUA: a debutat la San Francisco Opera în 1972 în Aida. Între 1972 şi 1974 a cântat rolul Mimi din La Bohème precum şi Cio-Cio-San din Madama Butterfly la Lyric Opera din Chicago. În America a mai apărut în Tosca la Opera House în New Orleans în 1975 şi în rolul Elisabetta din Don Carlo, la Miami Opera în 1979. Între 1973 şi 1974 şi între 1975 şi 1977 a fost angajată la Metropolitan Opera (MET) în New York cu rolurile Cio-Cio-San, Giorgetta în Il Tabarro de Puccini şi Leonora din Il Trovatore (Trubadurul).

Despre Garantat 100% la TVR:

Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, a ajuns la al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...