loader
Foto

Galerie foto

Scriitorul Ioan T. Morar, invitatul special al emisiunii „România literară TV”, în 3 iunie | VIDEO

TVR Cultural le-a adus telespectatorilor, în 3 iunie, dialogul dintre Ioan T. Morar și Cristian Pătrășconiu, înregistrat în cadrul emisiunii „România literară TV”.

 

Ioan T. Morar a fost interlocutorul publicistului Cristian Pătrășconiu, în cadrul celei de-a zecea ediții „România literară TV”.

Pentru o perioadă, a făcut parte din Grupul Divertis. Este membru fondator al Academiei Cațavencu. Este și scriitor, jurnalist, diplomat, activist civic. În 2020, a primit premiul „Scriitorul lunii iulie” al Uniunii Scriitorilor pentru volumul „Fake News în Epoca de Aur”, apărut la editura Polirom.

Îl puteți urmări pe Ioan T. Morar și pe Twitter, aici.

În cadrul rubricii „Tableta de scriitor”, Horia Gârbea le-a vorbit telespectatorilor despre literatura pentru copii.

(w882) Horia Gâr

Horia Gârbea. Sursă foto: TVR

TVR Cultural a difuzat o serie de imagini inedite cu Monica Lovinescu, în cronica literară prezentă de Răzvan Voncu, la 100 de ani de la nașterea uneia dintre cele mai importante voci ale disidenței anticomuniste.

Monica Lovinescu, fiica criticului literar Eugen Lovinescu și a Ecaterinei Bălăcioiu, a ajuns la Paris în 1947, în condiții riscante, ca bursieră a statului francez. A cerut azil politic în Franța după abdicarea regelui Mihai. Și-a continuat activitatea literară, publicând în numeroase reviste de specialitate din Franţa, traducând, în acelaşi timp, şi cărţi româneşti.

(w882) Monica Lov

Din 1951 a început colaborarea cu Radiodifuziunea Franceză – unde lucra la o emisiune în limba română – iar din 1962 vocea ei s-a auzit la Radio Europa Liberă, unde avea două emisiuni săptămânale: „Actualitatea culturală românească” și „Teze și antiteze la Paris”.

(w882) Nicolae Ma

Nicolae Manolescu. Sursă foto: TVR

Totodată, telespectatorii au putut urmări și editorialul semnat de Nicolae Manolescu, iar poemul săptămânii le-a fost prezentat de Marian Drăghici.

(w882) Marian DrÄ

Marian Drăghici. Sursă foto: TVR

Urmăriți emisiunea mai jos:

---

România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, își propune să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

---

Echipa:

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnalisti TV

Bianca Florea - producător

FILM.TVR.RO

Logo

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

„Războaiele sfinte”, teoriile conspirației privind praful saharian, dezinformarea în cadrul concursului Eurovision și conflictul dintre englezi ...

Cassian Maria Spiridon:

În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian l-a avut invitat pe Cassian Maria ...