loader
Foto

Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sărituri

Gimnasta Sandra Izbaşa a cucerit a doua medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a câştigat concursul de sărituri cu nota 15,191.

 

Bucureşteanca de 22 de ani a fost notată cu 15,383 la prima săritură (6,100 la dificultate şi cu 9,283 la execuţie) şi cu 15,000 la a doua încercare (5,800 la dificultate şi 9,200 la execuţie).

Pe locul al doilea s-a clasat americanca McKayla Maroney (15,083), iar medalia de argint a revenit rusoaicei Maria Paşeka (15,050).

La finalul concursului, gimnasta legitimată la clubul Steaua a afirmat că nu se aştepta la acest rezultat.

Medalia asta înseamnă extrem de mult pentru mine, deşi sincer nu mă aşteptam, pentru că eram ultima în concurs. A fost destul de dificil, a trebuit să am nervii destul de tari, dar am reuşit.

Eu în timpul concursului nu mă uit la nimeni, mă interesează exact ceea ce fac eu şi mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Dar îmi dau seama după cum reacţionează sala şi nu m-am uitat la ce face americanca. Ea avut o săritură dificilă, probabil o fi executat-o bine, după nota pe care a primit-o, dar eu mi-am dorit să fac două sărituri cât mai curate.

Nu pot să zic că este o medalie de aur neaşteptată, săriturile, ca şi celelalte aparate, sunt un sport al nervilor, pentru că în finală nu iei absolut de loc contact cu aparatul şi cine este pregătit face surpriza. Când îţi auzi imnul ţării nu se poate explica în cuvinte senzaţia trăită.

După a doua săritură am aşteptat nota, nu eram încă sigură, pentru că orice se poate întâmpla. Mă bucur că fac gimnastică, am trecut prin momente grele, dar acum nu are rost să le amintesc, sunt în prag să mai concurez încă o dată şi după aia o să vă spun şi eu ofurile. După olimpiada de la Beijing, am fost întrebată dacă mă vor revedea la olimpiada de la Londra. Era o întrebare dificilă, eu am spus să lăsăm timpul să treacă şi vom vedea ce va fi“, a precizat Izbaşa.


Citiţi continuarea ştirii pe site-ul jo2012.tvr.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.