loader
Foto

Chef Luca Montersino ne dezvăluie ”Secrete din rețete”, în premieră la TVR 2

RECOMANDARI  TVR2 

Radioteleviziunea publică din San Marino a realizat această serie de zece episoade, în care gazda – cunoscutul chef italian Luca Montersino – ne face cunoscute unele dintre cele mai interesante şi utile tehnici ale haute cuisine.  

 

Luca Montersino nu este numai unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume, un valoros consultant, creator de conținut media, scriitor (a publicat 22 de volume ce includ rețete), ci și un pasionat profesor ce împărtășește secrete valoroase ale bucătăriei italiene în cele mai bune școli dedicate artei gastronomice. El este inițiatorul primei academii gastronomice interactive în mediul online.

În 2004, Luca Montersino își începea aventura în lumea antreprenoriatului prin deschiderea unui prim laborator apreciat pentru folosirea produselor de patiserie sănătoase, la îndemâna oricui, chiar și a celor care suferă din cauza intoleranței la gluten. Au urmat multe altele în Torino, Roma, Florența, Tokyo și New York.

El a fost inițial patiser și apoi s-a măiestrit și în celelalte domenii ale gastronomiei, realizând că, indiferent ce ar face, pasiunea va fi mereu la baza carierei sale. Iubește să cerceteze, să cunoască în profunzime natura materialelor, ingredientelor pe care le folosește. Deși consideră că italienii nu ar trebui să își piardă tradițiile, este deschis inovațiilor, nu se teme să-i reinventeze pe clasici.

În seria” Luca Montersino: secrete din reţete” (Kitchen Montersino, San Marino, 2023), pe care o difuzează în premieră TVR 2 din 8 februarie, de la ora 14:45, descoperiți rețete numai bune de încercat, sfaturi prețioase și tehnici secrete. În primul episod sunteți inițiați în arta preparării savuroaselor produse siciliene de patiserie Cannoli. În al doilea episod, difuzat duminică, 9 februarie, de la ora 14:45, chef Montersino prepară somon marinat şi afumat.

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 14:40, chef Montersino ne învață cum se prepară aluatul “Sfogliatine” (pentru cremă de ananas și foitaj cu cireșe negre) și duminică, 23 februarie, de la 14:50 ne oferă câteva sfaturi legate de prepararea vitei marinate (salată de țelină verde și alune, vită marinata și spumă de parmezan). Sâmbătă, 1 martie, de la ora 14:45, o să aflaţi cum se prepară Risotto cu cremă de sfeclă, fondue de parmezan şi lămâi confiate.

***

Regia: Eleonora Pozzi

Cu participarea: Luca Montersini, Romina Imbrescia

Foto: Shutterstock/ Open recipe book/ Colaborator foto: ra2 studio

Info: lucamontersino.com

Logo

 
Paula Seling şi Ovi se joacă din nou cu focul... Moment aniversar la Revelionul TVR 1

De Revelion, TVR 1 marchează 70 de ani de existență printr-un spectacol grandios, „Televiziunea Română prezintă: Revelion 2026”, în care artiști ...

Omul și Timpul. Memoriile unui general: ALEXANDRU GRUMAZ (I)

„Alexandru Grumaz este contagios prin umorul sec, prin puterea de muncă și prin proatlantismul său insistent, dar real. Merită să-i citim ...

„Steaua Nordului”, darul muzical al Paulei Seling pentru Sărbători, la TVR 1

Un spectacol născut din iubire pentru tradiţie şi din dorinţa de a aduce lumină în suflete, „Steaua Nordului” este invitaţia Paulei Seling de a ...

„Sting - Concert de Crăciun”, în premieră la TVR 1: Frumuseţea iernii, surprinsă în melodii clasice și compoziţii proprii

În seara de Ajun, urmărim în premieră, la TVR 1, un spectacol live maiestuos, care surprinde starea de spirit specifică sărbătorilor. Sting ...

Sărbătorile de iarnă în Bucovina (II)

Sărbătorile de iarnă care fac parte din calendarul popular, sunt poate cele mai spectaculoase şi relevante pentru cultura spirituală a poporului ...

Marian Mexicanu, un showman care cucerește instantaneu publicul. În noaptea dintre ani, la Revelionul TVR

Unul dintre cei mai mari acordeoniști români, Marian Mexicanu preia moștenirea vechilor lăutari bucureșteni. Se adaptează, în același timp, cu ...

Când clasicul întâlnește jazz-ul: seară specială de Crăciun la TVR Cultural

TVR Cultural transformă Ajunul Crăciunului într-o celebrare a muzicii, alături de Teodora Brody & Violoncellissimo.

Crăciunul la TVR – emoție, credință și mari întâlniri artistice

Premiere cinematografice, concerte-eveniment, transmisiuni religioase și ediții aniversare de colecție, pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, ...

În premieră la TVR 1: „Revoluția pe hârtia albastră”, episodul 22 al seriei „Decembrie Roşu”

Poveștile protagoniștilor evenimentelor din decembrie ´89 spuse separat, dar luate împreună, dezleagă mistere. Luni, 22 decembrie, ora 22.00, la ...

Sărbători cu eroi îndrăgiţi, la TVR 1

În săptămâna Crăciunului, TVR1 a pregătit un program special cu desene animate şi filme specifice celor mici. În perioada 22–28 decembrie, copiii ...

În preajma sărbătorilor, Iuliana Marciuc şi Adrian Enache sunt „Care pe care”

Seria ediţiilor speciale „Vedete pentru viață” în concursul „Care pe care” începe pe 21 decembrie. Timp de trei ediţii, ultimele ale sezonului, ...

Sărbătorile de iarnă în Bucovina (I)

Sărbătorile de iarnă care fac parte din calendarul popular, sunt poate cele mai spectaculoase şi relevante pentru cultura spirituală a poporului ...

Tehnicile psihologice, încă implementate cu reticență în rândul sportivilor

Deși toată lumea din lumea sportului — de la antrenori la fani — acceptă ideea că „totul se joacă în minte”, există un paradox uriaș: în ...

Explozie de energie pe scena TVR: Andreea Bălan în programul de Revelion 2026

În noaptea de Revelion, Televiziunea Română aduce în fața publicului un show plin de culoare și energie! Cu energia care a consacrat-o și cu o ...

Crăciun de poveste cu Paul Surugiu FUEGO, la TVR 2

Ediții speciale „Drag de România mea!” și concertul pop-simfonic „Cântec nesfârșit”, în premieră, de sărbători