loader
Foto

Regal handbalistic de 5 stele - în direct la Televiziunea Română

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct meciurile naţionalei masculine de handbal a României miercuri, 24 octombrie (de la 22.00), cu Portugalia, şi duminică, 28 octombrie (de la ora 18.00), la Cluj, cu campioana mondială en-titre, Franţa.

 

TVR 1 transmite în direct primele meciuri ale naţionalei masculine de handbal a României din preliminariile Campionatului European. Românii vor juca miercuri, 24 octombrie (de la 22.00), în deplasare, cu Portugalia, şi duminică, 28 octombrie (de la ora 18.00), la Cluj, împotriva campioanei mondiale en-titre, Franţa.

După 24 de ani, tricolorii îşi doresc enorm să revină în Campionatul European (ultima dată a fost în 1996).

Meciul de miercuri seară înseamnă debutul pentru spaniolul Manuel Montoya Fernandez pe banca tehnică a României. El a declarat că obiectivul este acela de a obţine victoria în Portugalia şi de a lupta duminică, până în ultima secundă, pentru un succes cu cea mai puternică echipă a lumii, Franţa.

"Aşadar, la TVR 1 se anunţă un adevărat regal handbalistic de 5 stele, oferit de cele mai titrate echipe din lume. Miercuri seară, românii întâlnesc naţionala lusitană, pregătită de Paolo Pereira, tehnicianul principal al  liderului Ligii Zimbrilor - CSM Bucureşti. Cu doar 2 „mohicani” în lot, Popescu şi Ghionea, care au prins ultimele calificări la Mondiale în 2009 şi 2011, tinerii  tricolori speră să ajungă şi ei la un turneu final", ne pune în temă jurnalistul Dragoş Cojocaru, comentatorul celor două partide.

Meciul de duminică din Polivalenta clujeana în compania Franţei va fi nu numai un meci de calificare, ci şi un test important pentru handbalul nostru masculin pentru că va arăta unde suntem ca valoare în Europa. Franţa este de 6 ori campioană a lumii, iar Romania a urcat de 4 ori pe prima treaptă a podiumului modial.

Echipa Franţei, într-o schimbare de generaţie, vine la Cluj cu un lot din care fac parte mulţi campioni mondiali, dar şi cu 5 jucători tineri în care antrenorul Didier Dinart are mare încredere. Cea mai mare absenţă din lotul reprezentanţilor hexagonului este marea vedeta Nikola Karabatic – accidentat.

Din lotul României lipsesc Burlacu şi Sadoveac – accidentaţi.

Aceste meciuri marchează debutul campaniei de calificare la EURO 2020 care va fi găzduit în premieră de trei ţări: Suedia, Austria şi Norvegia. Următoarele două runde de preliminarii vor avea loc în perioada 10-14 aprilie 2019, iar ultimele două se vor juca în intervalul 12-16 iunie 2019.

Naţionala masculină de handbal a României joacă în Grupa a 6-a a preliminariilor pentru EURO 2020 împotriva Franţei, campioana mondială en titre, Portugaliei şi Lituaniei. Primele două clasate se vor califica la EURO 2020, la fel ca şi cele mai bine clasate echipe de pe locul 3 din cele 8 grupe preliminare.

 

Sursă foto: FRH

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

„Mereu am spus că Dumnezeu e român.” Elisabeta Lipă, un nou „Brilliant” în colecţia TVR INFO

Despre primii paşi în lumea canotajului, despre lecţii de viaţă, succes şi sacrificii, într-o nouă ediţie a emisiunii „Brilliant”, cu Loredana ...