loader
Foto

Istorii de bun gust la ”Marginea Raiului”

RECOMANDARI

Echipa "Istorii de bun gust" ne invită în casa în care a trăit "vierul" (cel care se ocupa de cultura viței de vie) boierului Cernătescu.  Călătorim în județul Dolj, la Cernătești, pentru a reînvia istoria, măcar pentru un ceas.  

 

Descoperim ce mâncau în zi de tihnă, adică de sărbătoare, țăranii care munceau la boierul Cernătescu.

Am cules ce se mai știe din bătrâni despre boierii olteni, ne-am plimbat cu caleașca adusă de la Viena și am scotocit după povești din cele două Războaie Mondiale, spuse ca focul pe miriște. Adică, de nestăvilit.

Cu Cezar Pahonie și Dragoș Andreescu am povestit tot felul de blestemății haiducești de prin partea locului. O zi petrecută perfect. Perfectul simplu.

Joi, 30 ianuarie, de la ora 21, puteți revedea această ediție pe TVR 2.

Producător: Dana Stefanescu

Realizator: Camelia Moise

Foto: TVR

 
Alegerea noului Papă, a doua zi de Conclav

Alegerea noului Papă, a doua zi de Conclav

publicat: Joi, 08 Mai 2025

Cardinalii reuniți în Conclav la Vatican continuă, joi, procesul de alegere a noului Papă.

În sport, întotdeauna câștigi - chiar și atunci când pierzi

Sportul nu este doar despre performanță. Este o școală de viață. Fiecare antrenament, fiecare greșeală, fiecare refuz de a renunța este o lecție ...

Încă mai putem găsi un numitor comun

Încă mai putem găsi un numitor comun

publicat: Joi, 08 Mai 2025

E dificil să faci un pas în spate, să încerci să te extragi dintr-o nebunie generalizată din care faci parte, ca simplu cetățean, și să ...