loader
Foto

Real Madrid, campioană a Spaniei pentru a 36-a oară

Real Madrid şi-a asigurat, sâmbătă, al 36-lea său titlu de campioană a Spaniei la fotbal după înfrângerea marii sale rivale FC Barcelona la Girona (2-4) în derby-ul catalan din etapa a 34-a a La Liga, informează AFP.

 

"Campeones, campeones, ole, ole, ole"!, au cântat suporterii madrileni pe străzile din capitala Spaniei. Real Madrid, care a încheiat pe locul secund în sezonul trecut, la zece puncte diferenţă de Barca, şi-a recuperat tronul în La Liga pentru a treia oară în ultimele cinci sezoane.

Real Madrid, care a trecut la rândul său, pe propriul teren, cu 3-0 de Cadiz, şi-a trecut în cont a 27-a victorie faţă de o singură înfrângere cu patru etape înainte de final, având 13 puncte avans faţă de Girona, ocupanta locului secund, şi este matematic campioană.

Madrilenii s-au impus prin golurile înscrise de Brahim Diaz (min.51), Jude Bellingham (min.68) şi Joselu (min.90).

La rândul ei, Barcelona, ocupanta locului 3, cu 73 pct, a marcat prin Christensen (min.3) şi Lewandowski (min.45+1 din penalty), în timp golurile lui Girona au fost înscrise de Dovbyk (min.4), Portu (min.65, 75) şi Gutierrez (min.67).

Rezultate din etapa a 34-a:
Vineri
Getafe - Athletic Bilbao 0-2

Sâmbătă
Real Sociedad - Las Palmas 2-0
Real Madrid - Cadiz 3-0
Girona - FC Barcelona 4-2
Mallorca - Atletico Madrid 0-1

Duminică
Osasuna - Betis Sevilla
Celta Vigo - Villarreal
Valencia - Alaves
Rayo Vallecano - Almeria
Seville FC - Granada

Lider în clasament este Real Madrid cu 87 pct, urmată de Girona 74 pct, FC Barcelona 73 pct, Atletico Madrid 67 pct etc.

 

Sursă știre: Agerpres

Sursă foto: Imago

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...