loader
Foto

Galerie foto

Rețete marca „România în Bucate” pentru întreaga săptămână

RECOMANDARI  TVR2 

„România în bucate” este o emisiune pe teme culinare, difuzată de TVR 2, de luni până vineri, de la ora 17:00, în care publicul va avea posibilitatea să descopere secretele bucătăriei tradiționale din fiecare regiune a României.

 

România... în bucate

Alături de „România în Bucate”, telespectatorii vor învăța rețete noi, dar și vechi preparate româneşti.

Emisiunile sunt realizate de studiourile regionale ale TVR, pentru TVR 2, producător: Cristina Petrina Murgu, jurnalist Cătălin Blebea, după următorul program: luni, de la TVR Timișoara ne întâlnim cu Ioan T. Mihai, zis și uica Mihai; marți, surprizele în bucate de la TVR Craiova sunt aduse de Doru Ciolacu; miercuri ne întâlnim cu Costin Miron și Bogdan Moraru, gazdele de la TVR Târgu Mureș; joi servim masa la TVR Iași cu Raluca Aftene Chirilă. Săptămâna „România în bucate” se încheie vineri, cu TVR Cluj prezentată de Dan Mihai Păvăloiu.

Emisiunile pot fi vizionate și pe TVR +.

Doru Ciolacu, de la TVR Craiova, lucrează în presă din 1994. A debutat ca reporter de ştiri, iar acum este redactor la Redacţia Programe. Genul jurnalistic preferat al prezentatorului TVR Craiova este reportajul. „Îmi plac reportajele surprinse în teren şi nu cele cosmetizate”, mărturiseşte Doru despre munca lui. În prezent, Doru modereaza emisiunile „Regiunea în obiectiv”, „România în bucate „ și „În familie”.

(w882) craiova

În echipa de la TVR Târgu Mureș, prezentatorii Costin Miron și Bogdan Moraru sunt pasionați de artă culinară, bucătari amatori, apreciați de familii și de prieteni. Pentru telespectatorii TVR 2, Costin Miron, realizator al emisiunilor „Istoria Necunoscută” și „România în bucate” și Bogdan Moraru, editor imagine și ilustrator muzical dezvăluie în fiecare săptămână rețete inedite. Este un format pe teme culinare in care publicul va avea posibilitatea să descopere atât secretele din bucătăria tradiționălă cât și din cea internațională. Telespectatorii au posibilitatea de a învăța rețete noi, feluri de mâncare româneşti, dar și de a găzdui emisiuni la ei acasă unde vor prepara mâncărurile lor preferate.

(w882)

(w882)

Emisiunea  se filmează în bucatarii private, la pensiuni din zonă sau în locaţii neconvenţionale, dacă este cazul (la iarbă verde, stana, gospodarii, pe malul apei, bucatarii de campanie militare, etc). Invitaţii vor prezenta retete deosebite, dar care să nu fie dificil de realizat de către cei din fata micilor ecrane. Pe parcursul emisiunii se va discuta şi despre pasiunea pentru gatit, despre virtuţile alimentelor, condimentelor, calorii, sau se vor povesti diverse istorioare amuzante legate de bucatarie si arta culinara. Umorul este unul din ingredientele nelipsite, ba apare in economia emisiunii chiar sub forma de grafica. Artistul Gabriel Rusu, unul dintre cei mai buni graficieni de satira realizeaza pentru fiecare editie o lucrare ce are ca tema reteta.

Raluca Aftene Chirilă, de la TVR Iași ne spune: „Dragă degustătorule de „România în bucate”, joia eşti invitat la masă în Moldova, unde borşurile sunt acre, iar vorba-i iute şi dulce, cozonacii-s dolofani, alivencile aurii, după cum plăcintele poale-n brîu sunt rumene ca obrăjorii fetelor tinere, unde oamenii îţi dau bineţe fără să te cunoască şi unde gospodinele fac semnul crucii pe aluat înainte de a-l pune la dospit. Din emisiune veţi afla reţetele celor mai gustoase mâncăruri ale moldovenilor şi nu doar atât. Nu întâmplător seria de reportaje realizată de TVR Iaşi pentru „România în Bucate” se numeşte „Descriptio Moldaviae”. Fiecare episod este o călătorie: descoperim sate pitoreşti, castele, podgorii, vă povestim despre meşteşugurile şi obiceiurile vechi din Moldova. Sunt prezentate tradiţiile culinare din această parte de Românie, care ne arată că la ţară mâncarea este o oglindă a relaţiei dintre om şi natură, dintre om şi om, dintre om şi Dumnezeu. Mâncarea este identitate, aşadar curiozitatea gastronimică este şi un bun prilej de a cunoaşte mai îndeaproape comunităţile etnice ale regiunii: pe ucrainienii, polonezii, huţululii, lipovenii şi pe grecii din Moldova.

(w882) iasi

„Cu tigaia-n spate” se numește seria de reportaje realizată de TVR Cluj pentru „România în Bucate”. Este o emisiune despre mâncare și călătorii și îi are ca protagoniști pe doi experimentați realizatori clujeni Dan Mihai Păvăloiu și Radu Pușcaș. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele TVR 3, TVR Cluj, TVR 2. Gazda Dan Mihai Păvăloiu călătorește prin toată țara în căutarea unor rețete culinare mai mult sau mai putin cunoscute.

(w882)

De la TVR Timișoara avem „Sarea în bucate”, cel mai longeviv show culinar din România! Din 2008, emisiunea "Sarea în bucate" intră în programele postului public regional de televiziune, TVR Timișoara, însușindu-și rolul de promotor al gastronomiei tradiționale a zonei Banatului, din vremea când nici o televiziune din România nu își asuma în grile felul acesta de identitate, considerat desuet. Astăzi, prin consecvența dusă dincolo de audiențe de către TVR Timișoara, emisiunea „Sarea în bucate” a devenit cel mai longeviv show culinar din România, iar drumul deschis de noi este unul pe care calcă mulți colegi din alte televiziuni concurente.

Emisiunea „Sarea în bucate” este o reţetă memorabilă și deopotrivă o poveste care se poate spune în jurul mesei. Întâmplări, poveşti dar şi personaje fascinante condimentează reţeta emisiunii.

Sloganul emisiunii este:  “Stomacul deştept ţine mintea sănătoasă!”.

Ioan T. Mihai, zis și uica Mihai, este gazda emisiunii și cel care descifrează  publicului atlasul culinar al Banatului.

(w882) timis

Prin priceperea de bucătar şi darul de povestitor în grai bănăţean al lui uica Mihai, Sarea în bucate este o reţetă de televiziune, de succes, care a depăşit graniţele Banatului, fiind un produs media difuzat în întreaga Românie pe postul național de televiziune, dar şi în Ucraina, Serbia şi Ungaria, prin posturile publice regionale, pentru comunităţile de români.

(w882) timis

Emisiunea "Sarea în bucate" a fost distinsă cu premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Programelor de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina 2009 cu episodul „Ţiganii de mătase”.

 

Logo

 
Originile controversatului plan de pace ruso-ucrainean, la „Breaking Fake News”

Vineri, 5 decembrie, de la ora 18:45, moderatorul Marian Voicu ne invită la o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake Newa”, la TVR 1. Tema ...

Premieră la „Istorii ascunse”, TVR 1: Povestea fascinantă a lui „Ion de la Anina”, cel mai bătrân european

Nu a mai văzut nimeni vreodată imagini și nici nu s-a mai povestit la televiziune despre Ion de la Anina, unul dintre cei mai vechi oameni ...

Capcana volumului: Acumularea de informații nu înseamnă înțelegere reală

În multe situații de viață funcționăm după legi pe care nu le cunoaștem și în spatele multor comportamente ale noastre stau efecte psihologice pe ...

Costin Deşliu: „Îmi place energia live-ului, adrenalina unei transmisiuni și întâlnirea cu oamenii din sport”

Într-o lume în care sportul înseamnă nu doar competiție, ci și emoție, dăruire și poveste, Costin Deşliu reușește să fie mai mult decât un simplu ...

Cupluri aparte, provocări, emoții și amintiri la “Drag de România mea!”

Multe surprize şi momente speciale la TVR2, sâmbătă, ora 20:00 şi duminică, ora 15:00, într-o nouă gală a emisiunii “Drag de România mea!”.

TVR CULTURAL la Gaudeamus 2025: Ediții speciale și transmisiuni live de la cel mai important Târg de Carte al sfârșitului de an

Televiziunea Română, prin intermediul TVR Cultural, continuă tradiția participării active la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România 2025, ...

În direct la TVR SPORT: Campionatele Europene de Inot în bazin scurt din Polonia

Peste 500 de sportivi din 46 de țări participă la ediţia cu numărul 23 a competiţiei care se desfăşoară la Lublin, Polonia. Denis Popescu, ...

După 6 victorii consecutive, Cristinel Anton vânează Marele Premiu „Câștigă România!”, la TVR 1

Competiția ajunge la un nou nivel! Cristinel Anton, concurentul care a făcut istorie în cel de-al 15-lea sezon al emisiunii „Câștigă România!”, ...

„Acasă” - povestea familiei care a trăit 20 de ani în Delta Văcărești, în premieră la TVR Cultural

Despre trecerea de la traiul în mijlocul naturii la cel urban, despre definirea propriei identități și găsirea unui „acasă”, situaţia emoţionantă ...

Ecosisteme în reconstrucţie: „Arhitecții naturii” - un film despre revenirea speciilor-cheie în habitatul natual, în premieră la TVR 1

Povestea spectaculoasă a reîntoarcerii zimbrilor și castorilor în Munții Făgăraș – un habitat din care aceste specii dispăruseră acum două secole ...

„Orașul celor 1000 de izvoare”, cu remedii pentru trup şi suflet. Nou episod „Exclusiv în România”, la TVR 1

Informații și povești tămăduitoare pentru trup și pentru suflet vom descoperi alături de Cristian Tabără în judeţul Covasna. Duminică, 7 ...

Descoperă Bulgaria dincolo de ghiduri și trasee grăbite — acolo unde istoria, credința și gustul se întâlnesc. De la Cetatea lui Asan, măreață ...

OMUL ANULUI 2025 - Retrospectiva

Pe 1 decembrie de la ora 22.00, pe TVR1, îi veți afla pe cei 10 finaliști!

Un vin franţuzesc şi un parfum fin, perfecte pentru o seară de miercuri. Marsilia – istorie şi avangardism, la „Hai-Hui... cu Marina”

Cu siguranţă, este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din Franţa. Mulţi îl consideră cel mai frumos. Îi descoperim atracţiile alături de ...

Epuizarea antrenorilor nu vine de la scorul final

Statutul de antrenor de performanță, deși adesea glorificat, este, de fapt, unul dintre cele mai dificile și mai puțin confortabile din sport.