loader
Foto

Galerie foto

Răzvan Vasilescu şi Mircea Dinescu, faţă-n faţă cu un crap uns cu portocală

La scurt timp după ce a terminat filmările la „Apostolul Bologa”, celebrul actor vine la „Politică şi delicateţuri” şi gustă o reţetă inventată de poet. Duminică, 4 noiembrie, la TVR 1, de la ora 15.30, la „Politică şi delicateţuri”.

 

Mircea Dinescu îl primește cu braţele deschise și emoție pe Răzvan Vasilescu, pe care mărturisește că îl admiră de 40 de ani. Pregătit cu un crap proaspăt, poetul e chitit să îşi uimească musafirul şi pregăteşte o reţetă marcă proprie. Pentru început, unge peştele cu zeamă de portocală, îl pune în tigaie împreună cu ardei copţi şi capere, apoi îl aşază pe un pat de cartofi traşi în tigaie, îl îmbăiază cu vin şi îl bagă la cuptor.

(oar_w460) Razvan Vas

După ce recunoaşte că nu are nici un talent în bucătărie, Răzvan Vasilescu îl urmăreşte cu atenţie pe Dinescu şi se declară fascinat de măiestria poetului.

(oar_w460) R Vasilesc

În cramă, cei doi discută despre cariera şi destinul marelui actor şi, din când în când, sunt întrerupţi de muzica celebrei Evora din Vărbilău, cum o numeşte Dinescu.

(oar_w460) Politica s

Aşadar, duminică, la Politică şi delicateţuri, avem un actor uriaş într-un dialog sincer şi firesc cu Mircea Dinescu, muzică lăutărească şi un peşte bine făcut, ingrediente suficente pentru o după-amiază frumoasă.

(oar_w460) R Vasilesc

Răzvan Vasilescu s-a născut pe 14 august 1954, la Ploiești. A absolvit UNATC şi a jucat pe scenele teatrelor Giuleşti, Nottara şi Bulandra. A debutat în cinematografie în 1979, cu filmul Un om în Loden, urmat de zeci de alte pelicule dinte care menționăm De ce trag clopotele, Mitică? (1981), Faleze de nisip (1983) ori Vacanţa cea mare (1988) şi îşi dă adevărata măsură a valorii, un adevărat regal actoricesc, în filmul Balanţa (1992) al regizorului Lucian Pintilie.

Au urmat roluri de excepție în peliculele Marfa şi banii (2001), Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003) ori California Dreamin’ (nesfârșit). Pentru unele dintre acestea a fost răsplătit cu 3 premii UCIN (pentru Balanța, pentru Magnatul şi pentru California Dreamin’) şi premiul Gopo pentru cel mai bun actor pentru California Dreamin’.

În curând, Răzvan Vasilescu va putea fi urmărit şi în rolul lui Karg din filmul Apostolul Bologa, adaptare a romanului „Pădurea spânzuraţilor”, de Liviu Rebreanu. În regia lui Dominic Dembinski, filmul realizat de Casa de Producţie TVR, are o distribuţie remarcabilă. Astfel, alături de Răzvan Vasilescu, îi vom vedea pe: Mihai Stănescu, Alexandru Repan, Cristi Iacob, Andras Demeter, Adrian Titieni, Ion Haiduc, Marius Bodochi, Bogdan Nechifor, Mihai Bica, Andreea Vasile, Meda Victor, Andrada Fuscaş, Mircea Postelnicu, George Constantinescu, Albert Demeter.

Apostolul Bologa va fi difuzat atât pe micile ecrane - la TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova -, cât şi în cinematografe.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...