loader
Foto

Războiul lui Stalin cu URSS-ul – episodul 4, la TVR 1

Marţi, 21 iunie, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 au văzut un nou episod al seriei, intitulat „Între viaţă şi moarte”.

 

Episodul este disponibil online pe TVR+.

În această vară, TVR 1 redifuzează Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 (RUSSIA’S WAR, Marea Britanie - Rusia, 1995), o serie documentară de 10 episoade, în regia lui Viktor Lisakovitch, Ilia Gootman şi Igor Gelein, avându-l pe actorul britanic Nigel Hawthorne în rol de povestitor. Seria prezintă cele mai cumplite excese ale lui Stalin, dovedite prin imagini de arhivă, interviuri şi documente. Cel de-al patrulea episod, intitulat „Între viaţă şi moarte”, poate fi urmărit marţi seară, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Începând cu septembrie 1941, timp de peste doi ani, armata germană a ţinut sub asediu oraşul Leningrad. Numărul total al pierderilor de vieţi omeneşti cauzate de frig şi foamete nu este nici acum stabilit cu precizie, datele variind în funcţie de sursă - de la 670.000 la 1.500.000 de victime. Armata Roşie contraatacă pe frontul de la Moscova.

Războiul lui Stalin cu URSS-ul este una dintre cele mai realiste fresce ale chinurilor îndurate de locuitorii URSS şi de cei din Europa răsăriteană în anii în care Iosif Visarionovici Stalin a condus Uniunea Sovietică, din 1924 - după moartea lui Vladimir Ilici Lenin – şi până în 1953.

Seria documentară Războiul lui Stalin cu URSS-ul: 1924-1953 poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...