loader
Foto

Galerie foto

Profesor universitar de profesie, în timpul liber - salvator de vieți

Ultima ediție “ Poveste după poveste” a anului a fost dedicată profesorului universitar doctor Virginia Mărăcine. Sâmbătă, 30 decembrie 2017, de la ora 13.30, la TVR 1, Irina Luca ne-a spus povestea ei.

 

Ultima Poveste din acest sezon este despre Virginia Mărăcine, profesor universitar la Facultatea de Cibernetică București, în timpul liber salvator de vieti. La propriu.

(w500)

Povestea e lungă, de pe vremea când doamna Mărăcine făcea “voluntariat” pentru prietenele bunicii, cărora le aducea cumpărăturile și le ajuta să taie lemne.

Niște ani mai târziu, când deja era profesor universitar la Academia de Studii Economice, Virginia Mărăcine a construit Academia Speranței, programul de voluntariat pentru studenți. Într-o facultate prin care trec, în fiecare an, 25.000 de persoane, studenți și profesori, ea a mărturist că încearcă să îi cunoască, chiar să îi “adopte” pe cât mai mulți. Și, în acest caz, fiecare pierdere din rândul studenților a devenit o problemă personală.

(w882)

30 octombrie 2015 este data care a schimbat definitiv programul de viață al Virginiei Mărăcine.

În incendiul din Colectiv au murit șapte studenți și absolvenți de ASE. De atunci, lunile de toamnă au devenit cele mai grele luni din an. Iar profesoara spune că durerea familiilor, neputința de a-i alina îi strâng sufletul ca un corset.

A hotărât să nu mai privească de pe margine și a intrat în programul “Salvator din pasiune”, organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență București pentru persoanele care vor să devină voltuntari SMURD.

De un an, Virginia Mărăcine este paramedic grad I la Detașamentul de Pompieri “13 Septembrie” din București. Cel puțin o zi pe săptămână, când nu are cursuri, se prezintă dis-de-dimineață la unitate. Participă la exerciții, simulări, dar mai ales la intervențiile pe ambulanță.

(w500)

Irina Luca a urmărit-o într-o după-amiază la intervenții și a întrebat-o cum reușește să își păstreze sângele rece, să acorde ajutor și să nu se lase copleșită de cazurile grave pe care le întâlnește. Răspunsul Virginiei Mărăcine vine la Poveste după poveste, pe 30 decembrie, la ora 13.30, la TVR 1 și TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...